Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 11:47 | London, Mar 19 09:47 | New York, Mar 19 05:47
Shanghai, Mar 19 17:47 | Tokyo, Mar 19 18:47 | Sydney, Mar 19 20:47

США хоче вплинути на КНР з метою прискорення зміцнення юаня



16 вересня 2010 в 16:13 - Христина


США хоче вплинути на КНР з метою прискорення зміцнення юаня

Влада США незадоволені темпами зміцнення юаня та розглядають різні варіанти впливу на Китай з метою прискорення процесу, заявив міністр фінансів США Тімоті Гайтнер, слова якого наводить агентство Bloomberg.  



Офіційні особи ЄС і США неодноразово виступали за зміцнення курсу юаня, оскільки відносна слабкість китайської валюти вела до негативного для західних країн сальдо торгового балансу з КНР, а також знижувала конкурентоспроможність американських і європейських товарів на внутрішньому ринку Китаю.

"Темпи укріплення юаня занадто низькі, а ступінь його зміцнення занадто обмежена, - заявив Гайтнер. - Ми розглядаємо важливе питання щодо того, які різні комбінації заходів, доступних США і на міжнародному рівні, можуть спонукати китайську владу прискорити процес" .

"Потужні інтервенції" як і раніше сприяють збереженню заниженого курсу юаню, навіть після прийнятого у червні властями КНР рішення відмовитися від прив’язки національної валюти до долара, відзначив міністр фінансів США.

Центробанк КНР 19 червня поточного року оголосив про відмову від прив’язки юаня до долара і підвищення гнучкості формування обмінного курсу юаня, тобто про повернення механізму, який існував до світової економічної кризи. Тим не менше з моменту прийняття даного рішення юань зміцнився до долара лише на 1%.

З огляду на наближення листопадових виборів до Конгресу, американські законодавці запланували проведення слухань з питання валютної політики Китаю і можуть прийняти закон, що передбачає механізм, що компенсує компаніям США негативний вплив дешевого юаня, який робить китайські товари більш привабливими на зарубіжних ринках.

Подібні заяви Гайтнера стали найсерйознішими з даного питання з моменту вступу його на посаду міністра фінансів у січні 2009 року. Раніше він неодноразово піддавався критиці з боку деяких законодавців США за недостатньо жорстку позицію відносно Пекіна з питання валютного курсу.

За словами Гайтнера, валютна політика Китаю створила "серйозні диспропорції" у світовій економіці, які "негативно відбиваються" на США. На думку міністра фінансів США, зміцнення юаня сприятиме ребалансування економіки, проте не змінить ситуацію з дефіцитом в торгівлі США з КНР.

 

США хоче вплинути на КНР з метою прискорення зміцнення юаня


Новини Статті Аналітика
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Формування системи організаційного забезпечення інноваційного розвитку промислових підприємств Формування системи організаційного забезпечення інноваційного розвитку промислових підприємств Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Глобальна конкренція в потенціалі реалізації стратегій інноваційної інтеорації Глобальна конкренція в потенціалі реалізації стратегій інноваційної інтеорації Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Інновації як основа конкурентоспроможності підприємства Інновації як основа конкурентоспроможності підприємства Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
У Штатах почали розраховуватись золотом У Штатах почали розраховуватись золотом Чинники впливу на розвиток інновацій в сфері екологічного менеджменту Чинники впливу на розвиток інновацій в сфері екологічного менеджменту Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх - це отримання того, що Ви хочете отримати. Щастя - це бажання мати те, чим Ви володієте.

Дейл Карнегі
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті