Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 08:30 | London, Apr 25 06:30 | New York, Apr 25 02:30
Shanghai, Apr 25 14:30 | Tokyo, Apr 25 15:30 | Sydney, Apr 25 17:30

Міністр фінансів Словаччини заявив, що Греції і Португалії варто вийти з єврозони

Міністр фінансів Словаччини заявив, що Греції і Португалії варто вийти з єврозони




27 грудня 2010 в 17:48 - Христина


Міністр фінансів Словаччини заявив, що Греції і Португалії варто вийти з єврозони

Економіки Греції та Португалії, а також кількох інших південноєвропейських держав, що входять в єврозону, "недостатньо підходять" для використання загальноєвропейської валюти.



Таку заяву зробив міністр фінансів Словаччини Іван Міклош, повідомляє Bloomberg з посиланням на місцеву газету Hospodarske Noviny (HN).

За словами Міклоша, обом країнам "в довгостроковій перспективі" варто, можливо, вийти з єврозони. Міністр також зазначив, що зусилля Євросоюзу із запобігання боргової кризи в єврозоні були не надто успішними.

У середині грудня Міклош допустив можливість виходу з єврозони для Словаччини, проте відзначив, що у нього немає відчуття, що єврозона розпадеться. Таким чином міністр відповів на заяву депутата парламенту Словаччини, лідера Партії Свободи та Солідарності Ріхарда Суліко. У своїй колонці в HN Сулик висловив думку, що країні слід відмовитися від євро, якщо Європейський ЦБ буде рятувати Іспанію так само, як він рятує Грецію чи Ірландію.

Боргова криза в Європі, значно підірвала довіру інвесторів до євро, коли на межі дефолту опинилася Греція. Для порятунку Греції ЄС і МВФ організували спеціальний стабфонд (European Financial Stability Facility, EFSF), коштами якого в кінці поточного року скористалася постраждала від кризи Ірландія. Іспанія і Португалія також зазнають труднощів з обслуговуванням державного боргу, проте відмовляються отримувати допомогу з EFSF.
 

Міністр фінансів Словаччини заявив, що Греції і Португалії варто вийти з єврозони


Новини Статті Аналітика
Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка
Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття. Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття.
НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото. Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті