Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 06:02 | London, Mar 19 04:02 | New York, Mar 19 00:02
Shanghai, Mar 19 12:02 | Tokyo, Mar 19 13:02 | Sydney, Mar 19 15:02

Міністр фінансів Бразилії оголосив про глобальну "війну валют"



29 вересня 2010 в 11:21 - Христина


Міністр фінансів Бразилії оголосив про глобальну "війну валют"

Світова економіка знаходиться на стадії міжнародної "війни валют". З такою заявою виступив міністр фінансів Бразилії Гуїдо Мантега, передає BBC News.  



За словами чиновника, розвинені країни шукають способу опустити вартість своєї валюти. Це дозволяє державам отримувати більший прибуток від експорту і, в той же час, перешкоджає імпорту і негативним сальдо торгового балансу.

Заява Мантегі прозвучала після того, як уряд Бразилії випустив на ринок додаткову партію реалів, щоб послабити власну валюту. Вона досягла 10-місячного максимуму до долара, що вже почало позначатися на економіці країни. За словами Мантегі, у Бразилії ще є "арсенал" для того, щоб знизити вартість місцевої валюти.

Раніше повідомлялося, що від занадто дорогої місцевої валюти в 2010 році значно постраждали Японія, Південна Корея і Тайвань. Всі ці країни різними способами спробували опустити вартість валют.

Варто відзначити, що на початку 2010 року різко впала вартість євро, однак це було пов’язано не з діями монетарної влади єврозони, а з можливим дефолтом Греції. Дефолту вдалося уникнути, після чого євро почав відігравати втрати. Зараз європейська валюта торгується в районі 1,35 долара, що є максимумом з квітня.

В останній рік бразильський реал торгувався в діапазоні 1,7-1,88 реала за долар. Зараз курс долара в Бразилії знаходиться на рівні 1,71-1,72 реала.

 

Міністр фінансів Бразилії оголосив про глобальну "війну валют"


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Основні правила бізнес-презентації Основні правила бізнес-презентації Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка
НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику Переваги власного бізнесу Переваги власного бізнесу Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Євро дешевшає через кризу в Греції Євро дешевшає через кризу в Греції Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття. Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття.
Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото. Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті