Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 15:06 | London, Apr 20 13:06 | New York, Apr 20 09:06
Shanghai, Apr 20 21:06 | Tokyo, Apr 20 22:06 | Sydney, Apr 21 00:06

Китай вважає, що дії ФРС США приведуть до валютних війн



8 листопада 2010 в 11:12 - Христина


Китай вважає, що дії ФРС США приведуть до валютних війн

Рішення Вашингтона друкувати нові гроші - це форма непрямого валютного маніпулювання, яка може призвести до нового витка валютної війни і навіть світового економічного колапсу, заявила в понеділок провідна газета Китаю.  



Минулого тижня ФРС США оголосила, що закачає додаткові $600 мільярдів в американську банківську систему, щоб підтримати крихке економічне відновлення. Ця дія викликала критику з боку багатьох країн, особливо Китаю та Німеччини.

Газета People‘s Daily опублікувала на першій сторінці коментар, де говориться, що це кількісне пом‘якшення погане і для Китаю, і для всього світу.

"По суті, це безконтрольне збільшення грошової маси, аналогічне непрямому маніпулюванню валютним курсом", - написав у коментарі Ши Цзяньсюнь з шанхайського університету Tongji.

Дії ФРС "ініціюють глобальне змагання в знеціненні валют, що приведе до валютної війни і торгового протекціонізму, що загрожує світовому економічному відновленню", написав Ши.

"Війни валютних курсів - це, фактично, торгові війни, і якщо вони почнуть торгову війну, це не тільки поставить під загрозу світову економіку, це, можливо, стане причиною колапсу і інтереси кожного постраждають", - додав академік.

Ці коментарі були останніми в серії різких критичних зауважень на адресу економічної політики США з боку китайських економістів і чиновників.

Зі свого боку голова американського Центробанку Бен Бернанке в останні дні виступав на захист програми викупу облігацій, стверджуючи, що заходи, які допоможуть відновити сильну економіку США, життєво важливі для світової фінансової стабільності.

"Ми зобов‘язані дотримуватися цінової стабільності, - сказав він. - Я відкидаю будь-яку думку про те, що ми збираємося підвищити інфляцію до рівня, що перевищує нормальний".
 

Китай вважає, що дії ФРС США приведуть до валютних війн


Новини Статті Аналітика
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання? Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання?
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить
У Штатах почали розраховуватись золотом У Штатах почали розраховуватись золотом Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються. Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті