Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 16 20:31 | London, Apr 16 18:31 | New York, Apr 16 14:31
Shanghai, Apr 17 02:31 | Tokyo, Apr 17 03:31 | Sydney, Apr 17 05:31

Країни з економікою, що розвивається, вже програли "війну валют"

Країни з економікою, що розвивається, вже програли "війну валют"




19 жовтня 2010 в 16:11 - Христина


Країни з економікою, що розвивається, вже програли "війну валют"

Країни з економікою, що розвивається програли "війну валют" ще до її початку. До такого висновку дійшов експерт банку Societe Generale Гаель Бланшар (Gaelle Blanchard), передає агентство Bloomberg.  



За словами аналітика, вільні кошти за визначенням повинні в щось вкладатися, а на ринках, вкладення вигідніше. Отже, в ринки, що розвиваються, будуть все одно вкладати кошти, а місцеві валюти продовжать зміцнюватися. Таким чином всі заходи по заниженню курсів валют країн, що розвиваються, будуть мати обмежений характер.

Зараз базові ставки в багатьох розвинених країнах світу знаходяться на історичних мінімумах. У той же час в економіках, що розвиваються, вони продовжують бути відносно високими - знизити їх не можна через інфляцію.

"Війна валют" стала однією з основних тем у світовому економічному співтоваристві кілька тижнів тому. Початок розмов поклав міністр фінансів Бразилії Гвідо Мантега, який заявив, що кожна країна намагається занизити вартість своєї валюти, так як це вигідно експортерам.

Варто відзначити, що стримує курс своєї валюти не тільки Китай та інші країни, що розвиваються, але і розвинені, наприклад, Японія. Стурбованість з приводу "війни валют" вже висловили і в Світовому банку, і в Міжнародному валютному фонді.

 

Країни з економікою, що розвивається, вже програли "війну валют"


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Обзор фондового рынка 07.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 07.06.2011_PreMarket
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Особливості тінізації фінансового сектору вітчизняної економіки Особливості тінізації фінансового сектору вітчизняної економіки Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання? Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання?
Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті