Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 11:45 | London, Apr 23 09:45 | New York, Apr 23 05:45
Shanghai, Apr 23 17:45 | Tokyo, Apr 23 18:45 | Sydney, Apr 23 20:45

Європарламент і країни Європейського союзу не змогли домовитися про бюджет ЄС на 2011 рік



16 листопада 2010 в 12:08 - Христина


Європарламент і країни Європейського союзу не змогли домовитися про бюджет ЄС на 2011 рік

Європарламент і країни Європейського союзу в черговий раз не змогли домовитися про бюджет ЄС на 2011 рік, це питання тепер будуть вирішувати лідери країн ЄС на своїй зустрічі 16-17 грудня, говориться в заяві, опублікованому у вівторок на офіційному сайті Європарламенту.  



Рада ЄС пропонує збільшити комунітарні витрати на 2,91%. Європарламент, що отримав за Лісабонським договором право брати участь у прийнятті рішень про видаткову частину бюджету, вимагає залучення асамблеї в процес формування бюджетної політики ЄС. При визначенні ресурсів формування бюджету роль ЕП - виключно консультативна. На попередній зустрічі, яка пройшла 11 листопада в Брюсселі, сторони не змогли прийти до згоди, і на зустрічі в понеділок ситуація повторилася.

"Європарламент за підтримки політичної більшості - Європейської комісії та більшості країнах-членів був готовий до угоди. Лише меншість членів ЄС (представники декількох країн у Раді ЄС) своїм небажанням перешкодили конструктивного діалогу з Європарламентом з приводу реалізації (положень Лісабонської) договору", - заявив голова Європарламенту Єжи Бузек (Jerzy Buzek).

Він додав, що "непоступливість деяких держав-членів у Раді підриває впевненість наших громадян в ефективній роботі ЄС". Які саме держави відмовилися піти назустріч Європарламенту, в тексті документа не уточнюється. 11 листопада вимогу Європарламенту відмовилися прийняти Великобританія, Данія, Швеція, Фінляндія і Латвія.

"З поширенням в Європі бюджетних криз реформа системи власних ресурсів у бюджеті ЄС стала неминучою", - заявив голова бюджетного комітету ЄП Ален Ламассура.

При цьому він послався на Лісабонський договір, який, за його словами, "надав ЄС нові повноваження".

"Європарламентарії заявили, що Рада міністрів (ЄС) виявилася неготовою навіть вести переговори з Парламентом з цих питань (реформі бюджетної процедури), тепер розглядати це питання будуть голови держав і урядів, яким належить до кінця року домовитися з Парламентом. Лідери країн ЄС зберуться на саміт у Брюсселі 16-17 грудня ", - йдеться в повідомленні.

Видаткова частина бюджету ЄС 2010 року становить 123 млрд євро, її збільшення на 2,91% дасть збільшення в 3,5 мільярда євро.
 

Європарламент і країни Європейського союзу не змогли домовитися про бюджет ЄС на 2011 рік


Новини Статті Аналітика
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод Медведєв не хоче одностороннього перегляду газових угод Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Формування системи організаційного забезпечення інноваційного розвитку промислових підприємств Формування системи організаційного забезпечення інноваційного розвитку промислових підприємств Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
ЄС пропонує Україні вибрати Митний союз, чи зону вільної торгівлі ЄС пропонує Україні вибрати Митний союз, чи зону вільної торгівлі Особливості бюджетного процесу та його інфраструктура на вітчизняних ринках Особливості бюджетного процесу та його інфраструктура на вітчизняних ринках I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
ЄС хоче протестувати українські АЕС ЄС хоче протестувати українські АЕС Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті