Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 07:47 | London, Apr 20 05:47 | New York, Apr 20 01:47
Shanghai, Apr 20 13:47 | Tokyo, Apr 20 14:47 | Sydney, Apr 20 16:47

ЄЦБ призупинив програму викупу держоблігацій країн ЄС

ЄЦБ призупинив програму викупу держоблігацій країн ЄС




2 лютого 2011 в 11:12 - Христина


ЄЦБ призупинив програму викупу держоблігацій країн ЄС

Європейський центральний банк минулого тижня призупинив свою програму скупки держборгу країн зони євро.



За весь час дії програми ЄЦБ викупив з ринку держпаперів на суму 76,5 млрд. євро.

Перед повідомленням про припинення викупу ЄЦБ європейського держборгу стало відомо, що в січні інфляція в зоні євро прискорилася в порівнянні з попереднім місяцем з 2,2 до 2,4%, максимального рівня більш ніж за два роки.

Очікується, що за підсумками свого лютневого засідання в четвер, 3 лютого, ЄЦБ збереже ставку на поточному рівні в 1%. Проте більше, ніж очікувалося, зростання цін у січні може спричинити за собою більш наполегливі попередження про те, що ЄЦБ почне посилювати монетарну політику в зоні євро, коли побачить ознаки того, що інфляція виходить з-під контролю. З цієї точки зору припинення скупки держоблігацій зіграє на руку ЄЦБ і засвідчить, що він перестав працювати в антикризовому режимі.

Ринок переконаний, що він скуповував в основному грецькі, а пізніше ірландські та португальські держоблігації. Обсяг придбань став максимальним в перший тиждень дії програми, коли він досяг 16,5 млрд. євро. До кінця минулого року ЄЦБ став менш активним - він купував близько 3 млрд. євро облігацій на тиждень. У середині січня ЄЦБ придбав держпапери на суму 2,3 млрд. євро, а потім обсяг придбань різко впав до 146 млн. євро.
 

ЄЦБ призупинив програму викупу держоблігацій країн ЄС


Новини Статті Аналітика
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства Україна: перебіг торгів на фінансових ринках Україна: перебіг торгів на фінансових ринках
Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка
Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються. Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються.
ЄС пропонує Україні вибрати Митний союз, чи зону вільної торгівлі ЄС пропонує Україні вибрати Митний союз, чи зону вільної торгівлі Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає. Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті