Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 22:04 | London, Apr 25 20:04 | New York, Apr 25 16:04
Shanghai, Apr 26 04:04 | Tokyo, Apr 26 05:04 | Sydney, Apr 26 07:04

ЄС виділить Ірландії 67,5 мільярда євро

ЄС виділить Ірландії 67,5 мільярда євро




29 листопада 2010 в 13:20 - Христина


ЄС виділить Ірландії 67,5 мільярда євро

Євросоюз погодився виділити Ірландії фінансову допомогу в розмірі 67,5 мільярда євро.



Відповідне рішення було прийнято на екстреній зустрічі міністрів фінансів країн-членів ЄС, яка пройшла 28 листопада в Брюсселі. Зі слів прем‘єр-міністра Ірландії Брайєна Коуена, 10 мільярдів євро з виділеної ЄС суми будуть негайно направлені на збільшення резервних капіталів банків, підтримку яким надає держава.

Ще 25 мільярдів євро буде зарезервовано урядом для надання допомоги банкам. Решту суми влада Ірландії має намір витратити на покриття бюджетного дефіциту протягом найближчих чотирьох років.

У свою чергу уряд обтяженої боргами Ірландії схвалив план фінансової допомоги від Європейського союзу (ЄС) і Міжнародного валютного фонду (МВФ) у розмірі до 85 мільярдів євро.

Ставка за кредитом, який виділяється Ірландії,  буде визначена  наступного тижня.  Уряд Ірландії заявляє, що середня ставка за залученими коштами становитиме  близько 5,80% річних. Дохідність за десятирічними держоблігаціями Ірландії в п‘ятницю минулого тижня досягла історичного максимуму в 9,19% річних.

Ірландія в минулі вихідні звернулася до ЄС і МВФ з проханням про фінансову підтримку, необхідну країні для вирішення боргових проблем і зміцнення банківської системи. Виділення такої допомоги має супроводжуватися прийняттям країною зобов‘язань щодо нормалізації ситуації в економіці і фінансовій сфері.

Уряд Ірландії в середу минулого тижня представив  найжорсткіший за всю історію країни план зі скорочення дефіциту бюджету - на 20 мільярдів доларів за чотири роки. Передбачається, що за аналізований період видатки буде скорочено на 13,3 мільярда доларів, а додаткові податкові доходи становитимуть 6,7 мільярда доларів.

У разі успішної реалізації плану дефіцит бюджету Ірландії в 2014 році може знизитися до встановленої в ЄС планки в 3% ВВП, вважає влада країни. За підсумками поточного року, дефіцит бюджету Ірландії може досягти рекордної позначки в 32% ВВП.

ЄС дав Ірландії зайвий рік (до 2015 року) на приведення її дефіциту до дозволенного максимуму в 3% ВВП.
 

ЄС виділить Ірландії 67,5 мільярда євро


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket
"Укравтодор" позичив 450 мільйонів на дороги Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Макрогляд - березень 2011 Макрогляд - березень 2011
Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Інноваційно - інвестиційний потенціал лізингу в умовах кризи Інноваційно - інвестиційний потенціал лізингу в умовах кризи Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті