Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 10:55 | London, Apr 20 08:55 | New York, Apr 20 04:55
Shanghai, Apr 20 16:55 | Tokyo, Apr 20 17:55 | Sydney, Apr 20 19:55

ЄС подумує ввести загальний податок на банки



8 жовтня 2010 в 11:52 - Христина


ЄС подумує ввести загальний податок на банки

Постраждалі під час фінансової кризи країни можуть спробувати відновити економіку за рахунок введення загальноєвропейського банківського податку, заявив представник керівництва Євросоюзу в четвер.  



Члени Єврокомісії висловили ідею про введення загального податку на фінансову діяльність (FAT), при якому податкові збори з банків в ЄС зросли б до 25 мільярдів євро ($39,97 мільярда) щорічно, назвавши існуючі банківські податки занадто низькими.

Рішення про податки приймають уряди країн, що входять в Євросоюз, і залишається неясним, чи буде введений загальний податок на діяльність банків. Переговори між урядами про податок для всього Євросоюзу можуть зайняти кілька років.

Єврокомісія також підтримала ідею про податок на фінансові операції, включаючи торгівлю акціями і облігаціями, яку висловили Німеччина і Франція.

Але так званий "податок Тобіна", який був вперше запропонований американським економістом Джеймсом Тобіном в 1970-х, слід вводити тільки в глобальному масштабі, щоб уникнути втечі бізнесу в інші регіони, сказав комісар ЄС з податків Альгірдас Семетей.

Країни ЄС, включаючи Великобританію і Німеччину, планують на національному рівні вводити банківські збори, які можна буде використовувати в майбутньому для дотацій банкам, і Семетей зазначив, що будь-які рішення в блоці про податки необхідно координувати, щоб уникнути дубльованих податків.

"Ми повинні бути обережними і прагматичними при узгодженні подібної пропозиції", - сказав Семетей на прес-конференції.

Міжнародний валютний фонд на початку року запропонував лідерам "Великої двадцятки" ввести FAT, і вони погодилися з ідеєю про те, що саме банки, а не платники податків повинні розплачуватися за фінансову кризу в майбутньому.

Асоціація фінансових ринків Європи (AFME) заявила, що фінансовий сектор як і раніше забезпечує левову частку податкових зборів, виплачуючи корпоративні податки і податки на заробітну плату.

"Податок - це не інструмент регулювання, і його не слід використовувати замість ефективного фінансового контролю", - сказав представник AFME.

Акції європейських банків ніяк не відреагували на заяви Брюсселя.

 

ЄС подумує ввести загальний податок на банки


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Тижневий огляд ринку ОВДП - 22.02.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 22.02.2011

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті