Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 09:48 | London, Apr 19 07:48 | New York, Apr 19 03:48
Shanghai, Apr 19 15:48 | Tokyo, Apr 19 16:48 | Sydney, Apr 19 18:48

Ірландія оголосила про скорочення бюджету у розмірі 6 млрд євро



5 листопада 2010 в 09:52 - Христина


Ірландія оголосила про скорочення бюджету у розмірі 6 млрд євро

Уряд Ірландської республіки оголосив, що в наступному році скоротить бюджет на 6 млрд євро, щоб зменшити розміри дефіциту.  



За очікуваннями влади, після скорочень бюджетний дефіцит повинен скласти 9,25% -9,5% від обсягу економіки.

До 2014 року уряд сподівається скоротити витрати на 15 млрд євро і, якщо йому це вдасться, то дефіцит складе 3% від ВВП.

Подробиці того, як саме будуть проходити скорочення, з‘являться в листопаді.

У четвер прибутковість за борговими облігаціями, випущеними Ірландією на десять років, побила черговий рекорд, досягнувши 7,69%.

Рішення Ірландії скоротити бюджет поставило питання про те, чи зможе країна впоратися зі своїми економічними проблемами без іноземної допомоги.

На цьому тижні міністерство фінансів Ірландії вирішило до покладеного терміну опублікувати дані про держбюджет, побоюючись, що нестримно зростаюча вартість боргових облігацій відлякає інвесторів.

Згідно з прогнозами, цього року дефіцит ірландського бюджету складе 32% ВВП. Дефіцит різко зріс після того, як держава надала фінансову допомогу банкам.

У кінці вересня прем‘єр-міністр країни Брайан Коуен заявив, що розмір цієї допомоги може досягти 50 млрд євро.

Коуен обіцяє скоротити бюджет до 3% ВВП до 2014 року. Президент Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше заявив, що прем‘єр-міністр ставить уряду розумну мету.

Економіст з європейського банку BNP Paribas Кен Ваттрет вважає, що ірландський уряд стоїть перед складним вибором. "15 млрд євро - це величезна сума, 10% від ВВП. І це після всіх уже вжитих заходів", - сказав Ваттрет.

"Уряду необхідно провести ці скорочення, щоб стабілізувати державні фінанси і повернути собі довіру, однак тим самим воно може увергнути економіку в глибоку рецесію", - сказав експерт.
 

Ірландія оголосила про скорочення бюджету у розмірі 6 млрд євро


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Необхідні умови для відкриття власного бізнесу Необхідні умови для відкриття власного бізнесу Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті