Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 14:42 | London, Apr 25 12:42 | New York, Apr 25 08:42
Shanghai, Apr 25 20:42 | Tokyo, Apr 25 21:42 | Sydney, Apr 25 23:42

IFC обіцяє Центральної Азії до $500 млн на рік



29 вересня 2010 в 09:11 - Христина


IFC обіцяє Центральної Азії до $500 млн на рік

Міжнародна фінансова корпорація (IFC), що входить до групи Світового банку, готова інвестувати в проекти в країнах Центральної Азії до $500 мільйонів щорічно, але скоротить вкладення, якщо ситуація з безпекою в регіоні продовжить погіршуватися, сказав Reuters віце-президент IFC.   



"Наші плани на найближчі три роки - дотримуватися обсягів у $350-500 мільйонів у рік. Хоча, повинен сказати, що $500 мільйонів були б дуже стимулюючою сумою", - сказав в інтерв’ю Рашад Калдані.

"У цілому ми налаштовані позитивно. Якщо ситуація з безпекою продовжить погіршуватися, то цього не буде", - попередив він.

IFC, до цих пір яка вважала за краще працювати в Центральній Азії через покупку часток у банках, тепер придивляється до інфраструктурних і гідроенергетичним проектів і готова стати їх співінвестором, а також продовжує пошук інвестора на найбільше родовище срібла в Таджикистані.

Ситуація в Киргизії в останні місяці була затьмарена переворотом і етнічними зіткненнями. У Таджикистані почастішали напади на силовиків і відповідні бойові операції проти ісламської опозиції.

Економічну ситуацію в Таджикистані Калдані назвав в цілому "позитивною", але зазначив, що бізнесом у цій країні займатися як і раніше непросто. Він сказав, що IFC готова допомогти владі Таджикистану спростити систему ліцензування бізнесу та створити кредитне бюро, щоб полегшити доступ малого бізнесу до позикових грошей.

СРІБЛО І ЕНЕРГЕТИКА

У березні минулого року Таджикистан почав пошук інвестора для найбільшого родовища срібла Великий Конімансур, запаси якого оцінюються в 50.000 тонн чистого металу. Необхідні інвестиції у розробку становлять $2 мільярди, або близько 40 відсотків річного обсягу ВВП республіки.

"Дуже великий, масштабний проект, про який зараз йдуть переговори, - срібне родовище, яким цікавляться великі міжнародні інвестори", - сказав Калдані, який курирує в IFC країни Азії, Східної Європи, Близького Сходу та Північної Африки.

"На той момент (коли визначиться інвестор) ми будемо відкриті для інвестування разом з ним".

IFC сподівається також, що країни Центральної Азії допустять іноземних інвесторів в інфраструктурні проекти.

"Якщо керівництво (регіону) дозволить присутність приватного капіталу в рамках концесії з управління великими інфраструктурними проектами, то ми могли б підтримати цю сферу", - говорить Калдані.

Зокрема він згадав інвестиції в сільське господарство, переробну харчову промисловість, а також консультування влади у сфері залучення приватного капіталу у великомасштабні інфраструктурні проекти - такі як дороги і аеропорти.

 

IFC обіцяє Центральної Азії до $500 млн на рік


Новини Статті Аналітика
Німеччина відмовляється від атомної енергетики Німеччина відмовляється від атомної енергетики 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
Швейцарія відмовляється від атомних електростанцій Швейцарія відмовляється від атомних електростанцій Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів Основні правила бізнес-презентації Основні правила бізнес-презентації Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket
ВВП Великобританії I кварталі 2011 р. підвищився на 0,5% ВВП Великобританії I кварталі 2011 р. підвищився на 0,5% Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Макрогляд - березень 2011 Макрогляд - березень 2011
Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті