Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 14:21 | London, Apr 23 12:21 | New York, Apr 23 08:21
Shanghai, Apr 23 20:21 | Tokyo, Apr 23 21:21 | Sydney, Apr 23 23:21

Гонконг незабаром може стати найбільшим світовим фінансовим центром



20 вересня 2010 в 12:11 - Христина


Гонконг незабаром може стати найбільшим світовим фінансовим центром

Лондон і Нью-Йорк все ще залишаються світовими лідерами у сфері банківських та інших фінансових послуг, проте Гонконг все ближче до того, щоб вийти на перше місце, свідчать дані Global Financial Centres Index (GFCI).  



Індекс, що публікується двічі на рік групою Z/Yen, оцінює 75 міст світу. Довгий час рейтинг очолював Лондон, на другому місці знаходився Нью-Йорк, а далі з істотним відривом йшли інші великі міста, пише Financial Times.

Проте цього разу британський і американський мегаполіси практично зрівнялися, отримавши 772 і 770 пунктів з 1000 можливих відповідно. Гонконг ж відстає всього на 10 позицій, займаючи з 760 пунктами третє місце в рейтингу. Ще в березні минулого року розрив становив 81 пункт.

"Лондон і Нью-Йорк трохи знижуються. Їх конкурентоспроможність вже не така висока, як раніше, у той час як Гонконг рветься вперед на всіх парах", - підтвердив тенденцію заступник директора Z/Yen Марк Йіндл.

На його думку, азіатський гігант незабаром наздожене лідерів, а слідом посунути позиції Лондона і Нью-Йорка зможе і Сінгапур. На даний момент останній відстає від Гонконгу на 32 пункти.

Шанхай останнім часом також демонструє активне зростання, піднявшись на п’ять рядків, - до шостого місця. Всього на даний момент в десятку найбільших фінансових центрів світу входять чотири азіатських міста.

"Не дивно, що центри в Азії так швидко наздоганяють інших. Це довгострокова тенденція, яка відображає важливість цього динамічного ринку", - зазначив голова комітету з розвитку лондонського Сіті Стюарт Фрейзер.

Раніше основним спонсором рейтингу був Лондон, проте тепер його змінив Катар. У списку провідних фінансових центрів світу Катар займає всього 34-е місце, але йому вдалося стати сьомим в новій категорії - управління великими приватними активами і приватними банківськими справами.

Лондон зберіг за собою перше місце в сфері управління активами і надання професійних фінансових послуг, Нью-Йорк очолює список за регулятивним показниками і банківською діяльністю, в той час як Гонконг став основним центром світового страхування.

 

Гонконг незабаром може стати найбільшим світовим фінансовим центром


Новини Статті Аналітика
У Шанхаї збудують 632-метровий готель У Шанхаї збудують 632-метровий готель Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Україна за конкурентоспроможністю трохи каща за Хорватію і Венесуелу Україна за конкурентоспроможністю трохи каща за Хорватію і Венесуелу Формування системи організаційного забезпечення інноваційного розвитку промислових підприємств Формування системи організаційного забезпечення інноваційного розвитку промислових підприємств ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
На Нью-йоркському автошоу назвали найкращі автомобілі року На Нью-йоркському автошоу назвали найкращі автомобілі року Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Китайська Hui Xian початку проведення першого юаневих IPO у Гонконзі Китайська Hui Xian початку проведення першого юаневих IPO у Гонконзі Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Янукович закликає сінгапурських бізнесменів інвестувати в Крим Янукович закликає сінгапурських бізнесменів інвестувати в Крим Інновації як основа конкурентоспроможності підприємства Інновації як основа конкурентоспроможності підприємства I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті