Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 21:25 | London, Apr 18 19:25 | New York, Apr 18 15:25
Shanghai, Apr 19 03:25 | Tokyo, Apr 19 04:25 | Sydney, Apr 19 06:25

Голова Єврокомісії стурбований політикою ФРС щодо другого етапу валютного стимулювання



11 листопада 2010 в 13:23 - Христина


Голова Єврокомісії стурбований політикою ФРС щодо другого етапу валютного стимулювання

Лідери країн "великої двадцятки" повинні використати можливість саміту в Сеулі для з’ясування у президента США Барака Обами причин, що спонукали Федрезерв розпочати другий етап валютного стимулювання, заявив у четвер голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.  



"Я думаю, важливо в ході саміту G20 вислухати президента Обаму та краще усвідомити різні аспекти, які стоять за рішенням Федрезерву", - наводить агентство Reuters слова Баррозу. Голова Єврокомісії в четвер прибув до Сеула, де відкривається саміт "великої двадцятки".

Економічне зростання в США є важливим чинником, вважає Баррозу. Тим не менше, голова Єврокомісії заявив, що він також розуміє побоювання інших країн з приводу дій ФРС.

"Надзвичайно важливо уникнути поширення негативних ефектів від дій однієї країни на увесь інший світ", - підкреслив Баррозу.

Коментарі Баррозу пролунали на фоні різкої критики, якої зазнали озвучені минулого тижня Федеральною резервною системою США плани щодо купівлі до середини майбутнього року держоблігацій на суму 600 мільярдів доларів з метою стимулювання економічного зростання.

На думку політиків з різних країн, дії ФРС можуть викликати загальну нестабільність у світовій економіці, викликати значне здешевлення долара, надавши США конкурентну перевагу в експорті, надути "бульбашки" на ринках і викликати сплеск інфляції в ряді країн.

Так, на думку китайської влади, подібні заходи можуть, зокрема, привести до шоку на ринках, що розвиваються, підстьобнувши приплив короткострокового капіталу. Міністр фінансів Німеччини Волфганг Шойбле, у свою чергу, назвав рішення ФРС "нерозумним", а колишній голова Федрезерву Алан Грінспен заявив, що влада США "проводять політику послаблення валюти".
 

Голова Єврокомісії стурбований політикою ФРС щодо другого етапу валютного стимулювання


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання? Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання?
У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються. Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються.
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає. Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті