Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 03:22 | London, Apr 24 01:22 | New York, Apr 23 21:22
Shanghai, Apr 24 09:22 | Tokyo, Apr 24 10:22 | Sydney, Apr 24 12:22

Голова ФРБ Чикаго закликає викупити серію активів, щоб компенсувати уповільнення темпів інфляції



20 жовтня 2010 в 12:05 - Христина


Голова ФРБ Чикаго закликає викупити серію активів, щоб компенсувати уповільнення темпів інфляції

Голова Федерального резервного банку (ФРБ) Чикаго Чарльз Еванс вважає, що Федеральній резервній системі (ФРС) США необхідно провести кілька великих операцій з викупу активів для боротьби із загрозою дефляції.  



За словами Ч. Еванса, "таргетування рівня інфляції в ситуації, що склалася вимагає проведення серії великомасштабних викупів активів, щоб компенсувати уповільнення темпів інфляції", повідомляє Bloomberg.

Раніше голови окружних банків ФРС Чарльз Еванс і Ерік Розенгрен однозначно висловилися на користь подальших заходів зі стимулювання американської економіки, вказавши при цьому на зростаючу загрозу дефляції.

Зокрема, Ч. Еванс максимально ясно висловився при цьому на користь значного пом’якшення грошово-кредитної політики і в зв’язку з цим запропонував ввести також таргетування рівня інфляції.

Як вважає Ч. Еванс, таргетуючи інфляцію, ЦБ зможе збільшити її з нинішнього низького рівня, причому на короткий проміжок часу вона може навіть стати вище середньої.

Колега Ч. Еванса, голова ФРБ Бостона Ерік Розенгрен заявляв раніше, що випереджувальні дії ФРС обійдуться "дешевше, ніж очікування, поки дефляція стане фактом і доведеться з нею боротися".

Ризики дефляції ростуть в США на фоні наближення рівня інфляції до порога в 1% (ФРС воліла б рівень ближче до 2%) і загального уповільнення темпів зростання американської економіки. Дефляція може зробити негативний вплив на кон’юнктуру, так як вона призводить до зниження прибутків корпорацій і змушує споживачів відкладати покупки.

Голова ФРС Бен Бернанке в минулу п’ятницю ясно дав зрозуміти, що ЦБ рухається до нового пом’якшення політики, що, як вважається, виллється в збільшення покупки держпаперів, а також у зміну формулювань заяви. На його думку, "ризики дефляції вищі, ніж хотілося б", інфляція занадто низька, а безробіття - занадто високе. Б. Бернанке також сказав, що безробіття, швидше за все, буде знижуватися повільно.

Ринок вважає, що початок нового раунду "кількісного пом’якшення" буде покладений вже на засіданні FOMC 2-3 листопада. Проте поки не ясно, яким буде масштаб нової програми купівлі облігацій, у які терміни вона буде реалізовуватися.

 

Голова ФРБ Чикаго закликає викупити серію активів, щоб компенсувати уповільнення темпів інфляції


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються. Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються.
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Стратегії інвестування: сутність і умови реалізації Стратегії інвестування: сутність і умови реалізації Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає. Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті