Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 14:35 | London, Apr 25 12:35 | New York, Apr 25 08:35
Shanghai, Apr 25 20:35 | Tokyo, Apr 25 21:35 | Sydney, Apr 25 23:35

Гайтнер заявив, що Китай повинен переоцінити юань

Гайтнер заявив, що Китай повинен переоцінити юань




25 жовтня 2010 в 11:48 - Христина


Гайтнер заявив, що Китай повинен переоцінити юань

Візит міністра фінансів США Тімоті Гайтнера в КНР пройшов на фоні ускладнення відносин двох країн через розбіжності з приводу курсу китайської валюти.  



У ході зустрічі з віце-прем’єром Держради Китаю Ван Цишанем Гайтнер торкнувся низки питань, що стосуються майбутнього економічних відносин Вашингтона і Пекіна.

США продовжують вважати, що курс юаня підтримується китайською владою штучно, що створює несправедливу перевагу для експортерів китайських товарів. Пекін заперечує подібні звинувачення.

США докладають усіх можливих зусиль, щоб підвищити курс юаня. На зустрічі в південнокорейському місті Кенджу міністри фінансів країн Великої двадцятки дали зрозуміти, що не підтримують тактику тиску, застосовувану США стосовно КНР.

На тій же зустрічі представники G20 проголосували за внесення змін в роботу Міжнародного валютного фонду з тим, щоб країни з динамічною економікою знайшли більше ваги при прийнятті важливих міжнародних рішень.

"Країни з очевидно низькими курсами валют поступово намагаються пристосуватися до умов ринку і, виходячи з його вимог, змінюють свої валютні системи. Однак Китай цього не робить", - заявив Тімоті Гайтнер напередодні візиту в Китай.

За його словами, якщо всі зацікавлені в тому, щоб боротьба з наслідками світової економічної кризи була успішною, необхідно спільно скоординувати умови світової торгівлі.

На даний момент низькі процентні ставки в розвинених країнах змушують інвесторів шукати більш вигідні варіанти вкладень в державах з економікою, що розвивається.

На початку цього року Китай пообіцяв вести "більш гнучку" політику в тому, що стосується курсу юаня, проте, підкреслюють США, з того часу ріст курсу китайської національної валюти був незначним.

 

Гайтнер заявив, що Китай повинен переоцінити юань


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування
Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій
Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 07.04.2011. В очікуванні сезону оприлюднення звітності Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 07.04.2011. В очікуванні сезону оприлюднення звітності

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті