Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 03:44 | London, Apr 25 01:44 | New York, Apr 24 21:44
Shanghai, Apr 25 09:44 | Tokyo, Apr 25 10:44 | Sydney, Apr 25 12:44

Економіка Німеччини продовжує впевнено зростати

Економіка Німеччини продовжує впевнено зростати




15 листопада 2010 в 08:59 - Христина


Економіка Німеччини продовжує впевнено зростати

У Німеччині триває стійкий економічний підйом. У третьому кварталі її валовий внутрішній продукт збільшився в порівнянні з попереднім тримісячним періодом на 0,7%.  



Одночасно були переглянуті в бік підвищення опубліковані раніше показники за перші два квартали 2010 року. Згідно з уточненими даними, темпи економічного зростання склали з січня по березень 0,6% (колишній підрахунок: 0,5%), а з квітня по червень - 2,3% (колишній підрахунок: 2,2%).

В Німеччині з липня по вересень відбулося уповільнення економічного розвитку. Однак після того екстраординарного ривка, який був зроблений у другому кварталі, зниження темпів росту було неминуче, і експерти його одностайно пророкували. Якщо ж порівняти отримані тепер показники з аналогічним періодом 2009 року, то збільшення обсягів ВВП склало досить вражаючі 3,9%.

Зростання сумарного ВВП 16 країн, що перейшли на валюту євро, склало у третьому кварталі, згідно з опублікованими 12 листопада даними європейського статистичного відомства Eurostat, 0,4% в порівнянні з попереднім тримісячного періоду і 1,9% в річному численні. В обох випадках це істотно менше, ніж у Німеччині. Лише в трьох відносно невеликих країнах, що беруть участь у валютному союзі, поступальний рух було влітку і на початку осені ще більш швидким, ніж у ФРН: у Фінляндії, Австрії і Словаччини.

Що ж стосується найбільш великих держав Єврозони, то вони представили за підсумками третього кварталу в основному розчаровують результати. Так, в Італії зростання валового внутрішнього продукту склало всього 0,2% в квартальному і 1% у річному вирахуванні (у другому кварталі відповідні показники ще досягали 0,5% і 1,3%). У Нідерландах обсяги ВВП навіть зменшилися на мінімальні 0,1%, що стало неприємним сюрпризом для фахівців, що чекали збільшення на 0,5%. Тим не менш, річний показник зростання в Голландії поки знаходиться на цілком прийнятному рівні в 1,8%.

А ось Іспанії, навпаки, вдалося перевершити очікування експертів: замість падіння на 0,1% був зафіксоване нульове зростання. Втім, стагнацію в колись настільки успішно розвивалася економіці навряд чи можна вважати великим досягненням. Тим більше, що за рік ВВП Іспанії збільшився всього на 0,2%. Щоправда, це був перший показник зростання за сім кварталів.

Особливо насторожує ситуація у Франції. Проблема не в тому, що в третьому кварталі поступальний рух в порівнянні з другим кварталом сповільнилося: така тенденція передвіщалася і підтвердилася в абсолютній більшості країн з валютою євро. Куди тривожніше те, що друга за величиною економіка Єврозони як і раніше явно не в змозі взяти на себе в регіоні навіть роль "допоміжного паровоза". Якщо з квітня по червень французький ВВП збільшився в порівнянні з попереднім тримісячного періоду на 0,7%, то в третьому кварталі замість очікуваного зростання в 0,5% були зафіксовані лише 0,4%.

У такій ситуації ще більше зростає роль Німеччини як економічного мотора Єврозони і всієї Європи. При цьому принципове значення набуває тенденція, що чітко позначилася саме в третьому кварталі: слідом за експортом все більш зримий внесок у економічне видужання почав вносити внутрішній ринок. Тутешні аналітики підкреслюють, що помітне пожвавлення попиту всередині країни покращує якість підйому, роблячи його більш збалансованим і менш залежним від зовнішніх ринків.

 

Економіка Німеччини продовжує впевнено зростати


Новини Статті Аналітика
Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Макроогляд, січень Макроогляд, січень
У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
Німеччина відмовляється від атомної енергетики Німеччина відмовляється від атомної енергетики Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
ВВП Великобританії I кварталі 2011 р. підвищився на 0,5% ВВП Великобританії I кварталі 2011 р. підвищився на 0,5% Чинники впливу на розвиток інновацій в сфері екологічного менеджменту Чинники впливу на розвиток інновацій в сфері екологічного менеджменту Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket
Нацбанк побачив додаткові інфляційні ризики Нацбанк побачив додаткові інфляційні ризики Роль первинних ланок з підготовки та використання кадрів підприємств Роль первинних ланок з підготовки та використання кадрів підприємств Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття. Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті