Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 14:58 | London, Apr 25 12:58 | New York, Apr 25 08:58
Shanghai, Apr 25 20:58 | Tokyo, Apr 25 21:58 | Sydney, Apr 25 23:58

Дефіцит бюджету Греції в 2009 році може бути переглянутий до 15,5% ВВП



18 жовтня 2010 в 12:23 - Христина


Дефіцит бюджету Греції в 2009 році може бути переглянутий до 15,5% ВВП

Дефіцит бюджету Греції в 2009 році буде переглянутий статистичним агентством Євростат приблизно до 15,5% ВВП, що призведе до перегляду відносин з кредиторами - Європейським союзом (ЄС) і Міжнародним валютним фондом (МВФ).  



Греція погодилася в травні поточного року на 110-мільярдну кредитну підтримку країн єврозони і МВФ в обмін на жорсткі заходи зі скорочення бюджетного дефіциту. Раніше Євростат повідомив, що може переглянути у бік збільшення величину бюджетного дефіциту на кінець 2009 року, який оцінювався в 13,8% ВВП. Очікується, що офіційну заяву агентства буде зроблено 22 жовтня.

Новий перегляд статистики передбачає можливе прийняття урядом додаткових заходів економії, щоб укластися в плановане скорочення дефіциту до 8,1% ВВП до кінця 2010 року. Крім того, Греція веде консультації з кредиторами про можливе продовження терміну виплати позик. Нинішня схема припускає, що кредитна підтримка триватиме до 2013 року, а борг по ній буде виплачений до 2015 року, однак необхідна розстрочка може скласти ще як мінімум кілька років, враховуючи триваюче зростання грецької заборгованості.

Фахівці Євростату багаторазово відвідували міністерство фінансів Греції в останні місяці, відшукуючи "чорні діри" в бюджеті країни.

Нова методика посилює критерії підрахунку і наказує врахувати в бюджеті всі приховані борги держави. Так, з’ясувалося, що в 2006-2009 роках штучно завищували баланс муніципалітетів, занижувалися борги держкомпаній, а держава гарантувала борги збиткових галузей, не відбиваючи ці гарантії у бюджеті.

Турбує статистиків і проблема майже десятирічної давності, коли незадовго до вступу в єврозону Греція занижувала дефіцит за допомогою складних фінансових транзакцій з американським інвестбанком Goldman Sachs. Грецький уряд проводив тоді операції з так званими валютними свопами - угодами на обмін застереженого обсягу однієї валюти на іншу на певну майбутню дату. Де-факто це дозволяло зайняти грошей у американських банкірів, але не включати ці кошти на дефіцит. Обсяг цих угод до цих пір невідомий.

Грецький уряд заявляє, що в нові заходи щодо зниження витрат і підвищення податків немає необхідності, проте черговий перегляд дефіциту може змусити його до подібних кроків, підсумовує видання.


 

Дефіцит бюджету Греції в 2009 році може бути переглянутий до 15,5% ВВП


Новини Статті Аналітика
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket
Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Формування системи організаційного забезпечення інноваційного розвитку промислових підприємств Формування системи організаційного забезпечення інноваційного розвитку промислових підприємств Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 29.03.2011. Індекси продовжують знижуватися Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 29.03.2011. Індекси продовжують знижуватися

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті