Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 05:09 | London, Apr 20 03:09 | New York, Apr 19 23:09
Shanghai, Apr 20 11:09 | Tokyo, Apr 20 12:09 | Sydney, Apr 20 14:09

Брюссель готується до масштабних акцій протесту



29 вересня 2010 в 10:16 - Христина


Брюссель готується до масштабних акцій протесту

Тисячі людей з усього Євросоюзу, як очікується, вийдуть в середу на акцію протесту в Брюсселі, висловлюючи свою незгоду з економічною політикою своїх урядів, які оголосили про введення заходів жорсткої економії і скорочення витрат.  



Європейська конфедерація профспілок (ЄКП) стверджує, що цей марш протесту буде одним з найбільших, що проводилися в столиці Бельгії протягом останніх років.

На думку лідерів профспілок, саме робочі ЄС можуть стати основними жертвами фінансової кризи, спровокували який працівники банківського сектора.

Крім того, загальний страйк проти скорочення витрат пройде в Іспанії, а можливо, і в інших державах-членах ЄС.

Уряди багатьох країн Євросоюзу змушені були піти на значні скорочення зарплат, пенсій, а також робочих місць у державному секторі для того, щоб зменшити зростаючий дефіцит бюджету і зростаючі борги держав.

У Греції та Ірландії найвищі показники за рівнем безробіття за минулі 10 років, в той час як в Іспанії кількість безробітних з 2007 року зросла в два рази.

Уряд Британії має намір скоротити витрати бюджету на 25%, а у Франції заплановано збільшення порогу пенсійного віку, що вже викликало різко негативну реакцію в суспільстві.

Європейська конфедерація профспілок сподівається, що в марші протесту візьмуть участь близько 100 тисяч осіб із 30 країн.

Протестуючі мають намір пройти поблизу штаб-квартир європейських політичних і економічних інститутів, щоб показати своє невдоволення скороченнями бюджетів та витрат, що, на їхню думку, "може привести до рецесії в Європі".

Профспілки нагадують, що фінансова криза вже залишила без роботи 23 мільйонів чоловік по всій Європі і заходи щодо жорсткої економії, оголошені урядами країн ЄС, можуть вилитися в ще більше зростання безробіття.

"Не ми стали причиною цієї кризи. Заплатити за нього повинні банки, а не робочі", - говориться в повідомленні профспілки.

Відновлення економіки як і раніше йде дуже повільно. У деяких країнах цей процес ще навіть не почався, і багато хто побоюється, що скорочення соціальних виплат і зарплат можуть спровокувати новий виток напруженості, повідомляє кореспондент BBC News в Брюсселі Крістіан Фрейзер.

За його словами, дискусія про те, чи потрібно економити або навпаки стимулювати економіку новими фінансовими вливаннями, йде повним доходом, і прихильники і тієї, і іншої точки зору не можуть знайти компромісного рішення.


 

Брюссель готується до масштабних акцій протесту


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Огляд українських ринків за 01.02.2011. Ринок консолідується Огляд українських ринків за 01.02.2011. Ринок консолідується
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% Державно - приватне партнерство в Україні Державно - приватне партнерство в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті