Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 23:25 | London, Apr 25 21:25 | New York, Apr 25 17:25
Shanghai, Apr 26 05:25 | Tokyo, Apr 26 06:25 | Sydney, Apr 26 08:25

"Валютну війну" відвернуть лише спільні дії

"Валютну війну" відвернуть лише спільні дії




7 жовтня 2010 в 10:38 - Христина


"Валютну війну" відвернуть лише спільні дії

Ретельне калібрування зниження курсу американського долара є єдиним способом запобігти "валютну війну", про можливість якої заявила Бразилія, і це ставить перед "Великою двадцяткою" тяжке завдання - домовитися про те, як взяти цей процес під контроль.  



Провідні світові економіки, вибиті з колії трирічною фінансовою кризою, прагнуть зупинити зростання своїх валют або послабити їх, щоб подолати зниження світового попиту на експорт. Так вони провокують відповідні обмеження і руйнівні торговельні суперечки.

Фінансові лідери так і не наблизилися до вирішення давньої проблеми глобальних дисбалансів між економіками, залежними від експорту - в основному, що розвиваються націями, такими, як Китай, але також Японією і Німеччиною - і великими споживачами - США, Великобританією та іншими розвинутими країнами.

Зіткнувшись з фінансовим виснаженням, ворожістю виборців і відмовою Китаю від швидкої переоцінки юаня, США, Японії, і, можливо, Великобританії, ймовірно, доведеться знову друкувати гроші, щоб зміцнити економіки і послабити валюти.

Стрімко зростаючі держави, що розвиваються, з гнучкими валютними курсами потрапили між двох вогнів, але швидко реагують на ситуацію, що склалася. У результаті, Бразилія в понеділок подвоїла податки на приплив іноземного капіталу, а Південна Корея у вівторок пригрозила накласти обмеження на валютні операції.

Франція, яка в наступному місяці стане головою G20, спростувала повідомлення, що з’явилося на минулих вихідних, про "секретні переговори" з Китаєм. Однак зрозуміло, що терпіння західних країн вичерпується.

"Щоб уникнути шкідливих наслідків триваючих односторонніх дій, ключова група великих економік повинна терміново домовитися про багатосторонню і скоординовану програму політичних заходів", - вважає Чарльз Даллара з Інституту міжнародних фінансів.

 

"Валютну війну" відвернуть лише спільні дії


Новини Статті Аналітика
НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності
Білорусь частково перейшла на долар і євро Білорусь частково перейшла на долар і євро Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування
Білоруський рубель девальвував на 55% Білоруський рубель девальвував на 55% Слабкий долар може трансформуватися у зростання ринків, що розвиваються Слабкий долар може трансформуватися у зростання ринків, що розвиваються Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Аналітики очікують ослаблення гривні до позначки 8,05 грн/долар Аналітики очікують ослаблення гривні до позначки 8,05 грн/долар Інвестиції в готельний сектор Бразилії Інвестиції в готельний сектор Бразилії Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій
У Білорусі почалася валютна паніка У Білорусі почалася валютна паніка Перспектива китайського юаня стати світовою резервною валютою Перспектива китайського юаня стати світовою резервною валютою Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 07.04.2011. В очікуванні сезону оприлюднення звітності Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 07.04.2011. В очікуванні сезону оприлюднення звітності

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті