Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 20:19 | London, Apr 25 18:19 | New York, Apr 25 14:19
Shanghai, Apr 26 02:19 | Tokyo, Apr 26 03:19 | Sydney, Apr 26 05:19

Уряд не може знайти страхувальника для ЧАЕС

Уряд не може знайти страхувальника для ЧАЕС
Рейтинг: 0
Голосів: 0




25 січня 2011 в 14:41 - Роман Зайцев


Уряд не може знайти страхувальника для ЧАЕС

Кабінет міністрів не може застрахувати Чорнобильську АЕС.



Відповідальність за ризик "нанесення ядерної шкоди" державним підприємством "Чорнобильська АЕС" відлякує іноземних перестрахувальників, без участі яких об'єкт застрахувати не вийде, пише видання "Дело".

Про це повідомив топ-менеджер страхової компанії, яка є членом Ядерного страхового пулу України - ЯСПУ.

За його словами, їх лякає не так страхова відповідальність, скільки саме слово "Чорнобиль", з якого на Заході зробили страшилку.

"Вони настільки налякані тим, що сталося на ЧАЕС більше двадцяти років тому, що тепер одна тільки назва цієї атомної станції вводить іноземців в ступор", - говорить він.

Нагадаємо, в Україну з 1 січня 2011 року вводиться обов'язкове страхування цивільної відповідальності за нанесення ядерної шкоди Державним підприємством "Чорнобильська АЕС".

Це питання регулюється постановою Кабміну № 1164 від 22 грудня 2010 року "Про фінансове забезпечення цивільної відповідальності за ядерну шкоду державним спеціалізованим підприємством "Чорнобильська АЕС".

Згідно з документом, тариф зі страхування відповідальності "Чорнобильської АЕС" встановлюється на рівні 0,125% страхової суми.

Загальний ліміт відповідальності, прийнятий пулом становить 150 млн. СПЗ - близько 1,2 млрд. гривень.

Таким чином, державі, щоб застрахувати Чорнобильську станцію, потрібно буде заплатити страховикам 1,5 млн. гривень.

Ліміт відповідальності по даному ризику настільки великий, що українські компанії не в змозі утримати їх усередині країни - їм потрібно перестрахувати його за кордоном.

Договір страхування відповідальності за ризиками ЧАЕС буде укладено в квітні.

Основним страховиком цього ризику виступить компанія "Аска".

Нагадаємо, пулінгова система передбачає солідарну відповідальність всіх учасників за взятими пулом ризикам.

Тобто одна компанія від імені всіх членів пулу укладає з клієнтом договір, а потім страховики між собою розподіляють квоти з премій і виплат, залежно від своїх фінансових можливостей.

При настанні страхового випадку кожна компанія виплачує свою "частку" в рамках отриманих квот.

Але якщо хтось зі страховиків не може виконати взяті на себе зобов'язання, то його квоти з виплат розподіляються між іншими учасниками пулу і виплачуються ними.

Виплати здійснюються також перестрахувальними компаніями - у тій пропорції, на яку був перестрахований ризик.

За даними ЯСП, 80% всіх ядерних ризиків Україна перестраховані в зарубіжних пулах.

Уряд не може знайти страхувальника для ЧАЕС


Новини Статті Аналітика
Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Страхування у системі фінансування житлового будівництва Страхування у системі фінансування житлового будівництва Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Інноваційний підхід до формування страхових продуктів Інноваційний підхід до формування страхових продуктів ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" Екологізації виробництва на вітчизняних підприємствах: організаційно-економічний аспект Екологізації виробництва на вітчизняних підприємствах: організаційно-економічний аспект Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті