Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 16:27 | London, Apr 18 14:27 | New York, Apr 18 10:27
Shanghai, Apr 18 22:27 | Tokyo, Apr 18 23:27 | Sydney, Apr 19 01:27

Сьогодні мають офіційно оголосити покупця "Укртелекому"

Сьогодні мають офіційно оголосити покупця "Укртелекому"




28 грудня 2010 в 14:19 - Роман Зайцев


Сьогодні мають офіційно оголосити покупця "Укртелекому"

За словами голови Фонду державного майна Олександра Рябченка, це підприємство держава продає без конкурсу, оскільки усі потрібні документи надала лише одна закордонна компанія, передає Радіо "Свобода".



"Коли один учасник - оголошується конкурс на відбір оцінювача - потрібна незалежна оцінка. Але вона не може бути меншою за 10,5 млрд. гривень. Єдиним претендентом, який подав усі документи - виявився австрійський концерн "Епік", дочірня фірма якого 6 років діє в Україні, та має назву ЄСУ", - повідомив голова ФДМ.

Як пояснив Рябченко, ця компанія є фінансовим інвестором, який уже співпрацює із телекомунікаційними компаніями Німеччини, Франції та країн Центральної Європи.

Відсутність конкурсу на таке привабливе підприємство не випадкове, вважають експерти.

Зокрема, економіст Сергій Кисельов припускає, що таким чином "Укртелеком" буде перепроданий представникам українського бізнесу.

"Версій дві: або це росіяни, або Ахметов. В тих, і в тих є інтерес в цьому продажу. І це не перший випадок, коли нібито іноземні структури беруть участь у приватизації українських активів", - зауважує економіст.

Екс-голова Фонду держмайна Олександр Бондар називає й інших імовірних покупців "Укртелекому" в оточенні президента.

"Є й інша версія, що покупець - голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін. Але мене, як фахівця, турбує те, що така цікава компанія продається без конкурсу. Гадаю, все зроблено навмисно, щоби показати, іншим імовірним покупцям - не лізьте", - зауважує він.

Натомість у Фонді держмайна виключають можливість того, що "Укртелеком" одразу ж після купівлі продадуть іншому власнику.

Для цього потрібна згода Фонду, який стежить за виконанням інвестиційних зобов'язань, пояснює Рябченко.

Зв'язок компанії-покупця з іншим охочим придбати "Укртелеком", бізнесменом Ренатом Ахметовим, керівництво Фонду також відкидає.

За словами Рябченка, Ахметов з невідомих причин відкликав свою заявку на конкурс.

Інші компанії не встигли надати всі документи, або пропонували умови купівлі, які суперечать українському законодавству.

Сьогодні мають офіційно оголосити покупця "Укртелекому"


Новини Статті Аналітика
Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Пайові та приватизаційні цінні папери Пайові та приватизаційні цінні папери Обзор рынка акций перед открытием дня (15.06.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (15.06.2011)
За три роки Білорусь має приватизувати активи на 7,5 мільярдів доларів За три роки Білорусь має приватизувати активи на 7,5 мільярдів доларів Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Обзор фондового рынка 02.06.2011_Market review Обзор фондового рынка 02.06.2011_Market review
Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Обзор рынка акций перед открытием дня (31.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (31.05.2011)
ФДМУ продає 37,6% акцій ФДМУ продає 37,6% акцій "Львівської вугільної компанії" Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Обзор рынка акций перед открытием дня (30.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (30.05.2011)
ФДМУ списав пакет акцій ФДМУ списав пакет акцій "Укртелекому" на рахунок "ЕСУ" У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків Обзор рынка акций перед открытием дня (19.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (19.05.2011)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті