Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 22:33 | London, Apr 18 20:33 | New York, Apr 18 16:33
Shanghai, Apr 19 04:33 | Tokyo, Apr 19 05:33 | Sydney, Apr 19 07:33

Росіянам можуть віддати "Луганськтепловоз"

Росіянам можуть віддати "Луганськтепловоз"




8 грудня 2010 в 15:03 - Роман Зайцев


Росіянам можуть віддати "Луганськтепловоз"

Апеляційний господарський суд Києва задовольнив апеляцію Керуючої компанії "Брянський машзавод" (КК "БМЗ") на рішення Господарського суду Києва про розірвання договору купівлі-продажу 76% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз", укладений між КК "БМЗ" та Фондом держмайна України 29 червня 2010 року.



Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на поінформоване джерело.

За словами співрозмовника агентства, таке рішення суд прийняв 7 грудня.

Водночас, він не навів конкретних формулювань рішення суду.

Тим часом у ФДМ й у російському "Трансмашхолдингу", до складу якого входить КК "БМЗ", цю інформацію поки не коментують.

Як повідомлялося, 22 жовтня 2010 року Господарський суд Києва, розглянувши позов ФДМ, розірвав договір купівлі-продажу 76% ХК "Луганськтепловоз", а також зобов‘язав КК "БМЗ" виплатити Фонду 82 млн. гривень неустойки та 2,177 млн. гривень пені.

ФДМ 8 жовтня подав позов до Госпсуду Києва про розірвання договору купівлі-продажу 76% акцій "Луганськтепловозу" з КК "Брянський машзавод", а також про виплату пені і неустойки у розмірі 82 млн. гривень у зв‘язку з тим, що, незважаючи на запобіжні заходи, покупець так і не вніс плату за придбаний пакет акцій.

"Брянський машзавод" виграв відкритий конкурс з продажу 76% держакцій "Луганськтепловозу" 15 червня, запропонувавши за пакет 410 млн. гривень при стартовій ціні 400 млн. гривень.

ФДМ у 2007 році визнавав КК "Брянський машзавод" переможцем такого ж відкритого конкурсу.

Тоді російська компанія заплатила за пакет 292,505 млн. гривень при стартовій ціні 292 млн. гривень.

Проте українські ВАТ "Дніпровагонмаш" (основний акціонер - група "ТАС") і ВАТ "Марганецький ГЗК" (контролюється групою "Приват"), не допущені до конкурсу, домоглися судових рішень про недійсність договору купівлі-продажу.

У листопаді 2009 року пакет акцій був списаний з рахунку КК "Брянський машзавод" і повернуто на рахунок ФДМ.

Згодом російська компанія домоглася в Госпсуді Києва рішення про повернення їй сплаченої за пакет суми, але в доларовому вираженні (58 млн. доларів), тоді як при повторній купівлі цього пакета, незважаючи на велику суму в гривнях, вартість пакета склала 51 млн. доларів.

Спираючись на це рішення суду, Кабінет міністрів 21 липня прийняв розпорядження, згідно з яким ФДМ і КК "Брянський машзавод" укладуть мирову угоду і договір про залік зустрічних вимог, в рамках якого російський інвестор знову отримає 76% акцій ВАТ "Луганськтепловоз" і обидві сторони будуть звільнені від зустрічних грошових розрахунків.

Проте потім Вищий господарський суд скасував рішення Госпсуду Києва про повернення російському інвесторові суми за придбані ним на конкурсі в 2007 році 76% акцій "Луганськтепловозу" не 292 млн. гривень, а доларового еквівалента.

Це рішення внесло невизначеність у ситуацію, що виникла, і ФДМ був змушений почати нарахування пені згідно з договором купівлі-продажу акцій.

Росіянам можуть віддати "Луганськтепловоз"


Новини Статті Аналітика
ФДМ хоче продати 700 заборонених до приватизації об’єктів ФДМ хоче продати 700 заборонених до приватизації об’єктів Акції Акції "Луганськтепловозу" впали на 24,3% Обзор рынка акций перед открытием дня (31.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (31.05.2011)
ФДМ виконав план надходжень від приватизації ФДМ виконав план надходжень від приватизації Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Обзор рынка акций перед открытием дня (30.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (30.05.2011)
Покупець Покупець "Луганськтепловоза" отримав дозвіл російських антимонопольників Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Обзор рынка акций перед открытием дня (19.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (19.05.2011)
Акціонери МАУ розрахувалися з ФДМУ за приватизацію Акціонери МАУ розрахувалися з ФДМУ за приватизацію Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Обзор рынка акций перед открытием дня (17.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (17.05.2011)
Укрзалізниця має намір замовити у Луганськтепловоза 40 локомотивів Укрзалізниця має намір замовити у Луганськтепловоза 40 локомотивів У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків Обзор рынка акций перед открытием дня (06.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (06.05.2011)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті