Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 04:47 | London, Mar 19 02:47 | New York, Mar 18 22:47
Shanghai, Mar 19 10:47 | Tokyo, Mar 19 11:47 | Sydney, Mar 19 13:47

Приватизація "Укртелекому" може бути зірвана

Приватизація "Укртелекому" може бути зірвана




30 грудня 2010 в 14:28 - Роман Зайцев


Приватизація "Укртелекому" може бути зірвана

Після того, як єдиним претендентом на покупку "Укртелекому" стала ESU, дочірня компанія австрійського інвестиційного фонду Epic, стало очевидно, що відкритий конкурс на продаж компанії не відбудеться.



Експерти стали активно обговорювати яким може бути подальший розвиток подій з приватизацією держоператора, пише  видання "Дело".

Очевидно, що компанія ESU працює в інтересах третіх осіб.

Цього не приховує і її керівництво, яке прямо заявляє про те, що планує перепродати компанію стратегічному інвестору.

Одна з версій полягає в тому, що компанія діє в інтересах МТС, яка за допомогою залучення посередника - ESU, намагається знизити вартість покупки "Укртелекому".

При цьому багато експертів впевненні в тому, що ESU пов'язана з головою правління "Укртелекому" Георгієм Дзеконом, а також главою адміністрації президента Сергієм Льовочкіним і його бізнес-партнерами.

Зокрема, про близькість до компанії пана Дзекона заявляє помічник депутата від БЮТ Віталія Коржа Юрій Гончарук.

"Напевно у керівництва "Укртелекому" вже є домовленість з потенційним покупцем. Дзекон останні 5 років спілкувався з великою кількістю стратегічних інвесторів. Безумовно, ніхто краще за нього не знає шансів компанії і на продаж, і на перепродаж. Очевидно, що після покупки ESU держоператора, компанія буде запропонована великим європейським операторам, які були відсічені від конкурсу його умовами, а також фінансовим інститутам", - стверджує він.

Цю версію підтверджує і джерело близьке до керівництва ФДМ.

"Зв'язок Дзекона з главою АП давно всім відомий. Тому подача тільки однієї заявки свідчить про те, що процесом керує людина, яка в змозі влаштувати продаж в одні конкретні руки, тобто заблокувати проведення реального конкурсу", - стверджує джерело.

Заступник директора "Інституту інформаційного суспільства" Ярослав Павловський вважає, що мобільні оператори могли отримати певні гарантії щодо видачі їм у наступному році ліцензії на 3G, саме тому вони не роблять скандалу з приводу схеми, яка реалізується на ринку.

Крім того, експерти вважають, що ще одним реалістичним варіантом розвитку подій є зрив приватизації, який відбудеться у випадку, якщо ESU відмовиться заплатити виставлену оцінювачем суму покупки держпакета.

Такий варіант дуже на руку керівництву держоператора, яке зацікавлене в тому, щоб "приватизація десятиліття" була б відкладена на максимально тривалий термін.

Єдиним претендентом на покупку "Укртелекому" стала ESU, дочірня компанія австрійського інвестиційного фонду Epic.

За словами голови Фонду держмайна Олександра Рябченка, претендент вже вніс конкурсну гарантію - 1,05 млрд. гривень.

Оскільки на 92,79% акцій "Укртелекому" претендує лише одна компанія, аукціон, намічений на 28 грудня, не відбудеться.

Фонд змушений буде провести незалежну оцінку компанії.

А покупцем буде визнана саме компанія Esu, якщо погодиться на ціну, затверджену оцінювачем.

Угода між сторонами може бути укладена вже в лютому.

Приватизація "Укртелекому" може бути зірвана


Новини Статті Аналітика
Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Пайові та приватизаційні цінні папери Пайові та приватизаційні цінні папери Обзор рынка акций перед открытием дня (15.06.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (15.06.2011)
За три роки Білорусь має приватизувати активи на 7,5 мільярдів доларів За три роки Білорусь має приватизувати активи на 7,5 мільярдів доларів Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Обзор фондового рынка 02.06.2011_Market review Обзор фондового рынка 02.06.2011_Market review
Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Обзор рынка акций перед открытием дня (31.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (31.05.2011)
ФДМУ списав пакет акцій ФДМУ списав пакет акцій "Укртелекому" на рахунок "ЕСУ" Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Обзор рынка акций перед открытием дня (30.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (30.05.2011)
ФДМУ хоче продавати пiдприємства дешевше ніж на попередніх аукціонах ФДМУ хоче продавати пiдприємства дешевше ніж на попередніх аукціонах У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків Обзор рынка акций перед открытием дня (19.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (19.05.2011)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті