Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 16:54 | London, Apr 20 14:54 | New York, Apr 20 10:54
Shanghai, Apr 20 22:54 | Tokyo, Apr 20 23:54 | Sydney, Apr 21 01:54

Лановий вважає, що приватизація "Укртелекому" вже невигідна

Лановий вважає, що приватизація "Укртелекому" вже невигідна




31 грудня 2010 в 12:18 - Ілона Чіркова


Лановий вважає, що приватизація "Укртелекому" вже невигідна

Результатом приватизації "Укртелекому" може стати заміна державної монополії приватної.



Вигідною для держави продаж "Укртелекому" була б кілька років тому, вважає президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий. А для самого підприємства, на його думку, було б корисно продавати його малими пакетами акцій багатьом власникам. Це, на думку економіста, викликало б здорову конкуренцію і застрахувало державу від зловживання монопольним становищем на випадок критичних ситуацій.

Нинішній продаж "Укртелекому" фактично без конкурсу і торгів хоча б двох учасників Лановий вважає наслідком непрозорих правил приватизації в умовах різкого зниження привабливості самого об’єкта приватизації. Він зазначив, що нікого вже не цікавлять подібні об’єкти. Або там змова, або там перешкоди для учасників конкурсу. Все це виглядає дуже непривабливо і безперспективно.

Економіст назвав сміхотворними запевнення потенційних власників у тому, що вони будуть інвестувати протягом перших п’яти років 450 мільйонів гривень у розвиток підприємства. За його оцінкою, на ці гроші можна буде купити лише кілька потужних комп’ютерів-серверів. Тим часом сільська та районна мережа фіксованого зв’язку, на його думку, буде і далі приходити в занепад, і українська провінція так і не отримає швидкісного доступу до Інтернету.

Лановий вважає, що приватизація "Укртелекому" вже невигідна


Новини Статті Аналітика
Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Пайові та приватизаційні цінні папери Пайові та приватизаційні цінні папери Обзор рынка акций перед открытием дня (15.06.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (15.06.2011)
"Яндекс" на IPO за день подорожчав на 40% Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Обзор фондового рынка 02.06.2011_Market review Обзор фондового рынка 02.06.2011_Market review
За три роки Білорусь має приватизувати активи на 7,5 мільярдів доларів За три роки Білорусь має приватизувати активи на 7,5 мільярдів доларів Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Обзор рынка акций перед открытием дня (31.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (31.05.2011)
Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Обзор рынка акций перед открытием дня (30.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (30.05.2011)
ФДМУ списав пакет акцій ФДМУ списав пакет акцій "Укртелекому" на рахунок "ЕСУ" У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків Обзор рынка акций перед открытием дня (19.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (19.05.2011)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті