Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 00:55 | London, Apr 19 22:55 | New York, Apr 19 18:55
Shanghai, Apr 20 06:55 | Tokyo, Apr 20 07:55 | Sydney, Apr 20 09:55

Коломойський просить Азарова продати йому МАУ

Коломойський просить Азарова продати йому МАУ




20 грудня 2010 в 17:30 - Роман Зайцев


Коломойський просить Азарова продати йому МАУ

"Українська авіаційна група" в складі авіакомпаній "АероСвіт", "Дніпроавіа" і "Донбасаеро" просить прем'єр-міністра Миколу Азарова забезпечити проведення відкритої приватизації акцій авіакомпанії МАУ.



Як повідомив співголова наглядової ради ЗАТ "Авіакомпанія "АероСвіт - Українські авіалінії" Григорій Гуртовий, відповідний відкритий лист було направлено прем`єр-міністру, пише УНІАН.

За його словами, приватизація в авіагалузі - це потрібний процес, через який пройшов весь світ, проте "в усьому цивілізованому світі це відкритий, прозорий процес, який повинен регулюватися законом "Про приватизацію".

За словами Гуртового, "Українська авіаційна група" підтримує намір "Дніпроавіа" придбати пакет МАУ і вважає, що способом його продажу має бути конкурс з використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону.

При цьому він нагадав, що "Дніпроавіа" пропонує за пакет МАУ ціну в 2,06 рази вище, ніж прогнозна ціна продажу, озвучена ФДМ.

При цьому Гуртовий зазначив, що група в своєму зверненні до прем'єра жодним чином не просить продати держпакет МАУ конкретно авіакомпанії "Дніпроавіа".

За словами заступника голови правління "Дніпроавіа" Сергія Криворотченка, "Дніпроавіа" має всі можливості для придбання пакета МАУ та виведення компанії на якісний рівень роботи.

Як зазначив на прес-конференції віце-президент Центру досліджень корпоративних відносин В'ячеслав Бутко, приватизація держпакету МАУ ведеться непрозоро.

Як пояснив Бутко, за три дні до повідомлення про наміри приватизації МАУ статут компанії був змінений таким чином, що акціонери мають переважне право викупу акцій.

Однак до того часу компанія практично мала двох акціонерів - ФДМУ і компанію Capital Investment Project.

"Фактично було створено умови, щоб у держави був один покупець акцій", - сказав він.

Голова Фонду держмайна Олександр Рябченко заявив, що ФДМ вважає, що реалізаційна ціна 61,58% державного пакету акцій МАУ повинна становити не менше 250 млн.

Коломойський просить Азарова продати йому МАУ


Новини Статті Аналітика
Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? ’Укртелеком’ напередодні приватизації ’Укртелеком’ напередодні приватизації
За три роки Білорусь має приватизувати активи на 7,5 мільярдів доларів За три роки Білорусь має приватизувати активи на 7,5 мільярдів доларів Пайові та приватизаційні цінні папери Пайові та приватизаційні цінні папери Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
ФДМУ хоче продавати пiдприємства дешевше ніж на попередніх аукціонах ФДМУ хоче продавати пiдприємства дешевше ніж на попередніх аукціонах Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
ФДМ хоче продати 700 заборонених до приватизації об’єктів ФДМ хоче продати 700 заборонених до приватизації об’єктів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті