Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 01:15 | London, Apr 18 23:15 | New York, Apr 18 19:15
Shanghai, Apr 19 07:15 | Tokyo, Apr 19 08:15 | Sydney, Apr 19 10:15

Коломойський пропонує за держпакет МАУ понад півмільярда

Коломойський пропонує за держпакет МАУ понад півмільярда




13 грудня 2010 в 10:17 - Роман Зайцев


Коломойський пропонує за держпакет МАУ понад півмільярда

Авіакомпанія "Дніпроавіа" готова купити 61,58% акцій авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" за 516,841 млн. гривень.



Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на відкритий лист авіакомпанії, адресований голові Фонду державного майна Олександру Рябченку.

"Ми готові заплатити за пакет акцій авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" 516,841 млн. гривень (еквівалент 65 млн. доларів) і вважаємо це справедливою ринковою ціною", - сказано в ньому.

Відповідно до тексту листа, "Дніпроавіа" має можливість не тільки купити цей пакет акцій, а й готова залучити необхідний капітал для відновлення повітряного парку й здійснення інших необхідних заходів для поліпшення виробничо-економічних показників МАУ.

Водночас, компанія вважає єдиною можливістю одержання справедливої ринкової ціни за пакет акцій МАУ застосування конкурентного способу його продажу.

"Вважаємо за доцільне при приватизації державного пакета акцій авіакомпанії МАУ застосувати такий спосіб продажу пакета акцій, як проведення конкурсу з використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону", - сказано в листі.

На думку "Дніпроавіа", це дозволить державі одержати максимально справедливу ринкову ціну за пакет акцій.

У зв'язку із цим авіакомпанія просить Рябченка видати відповідний наказ.

Як повідомлялося, ФДМ вибрав оцінювачем 61,6% МАУ компанію "Українська експертна група".

Рябченко назвав мінімально припустимою ціною приватизації державного пакета акцій МАУ 250 млн. гривень.

Він також розраховує, що держпакет акцій МАУ може бути проданий ще в 2010 році.

Основним акціонером "Дніпроавіа" є ТОВ "Галтера", пов'язане з бізнесменом Ігорем Коломойським.

22,52% МАУ належить австрійській UIA Beteiligungsgesellschaft mb і 9,93% - Європейському банку реконструкції й розвитку, ЄБРР має намір вийти зі складу акціонерів авіакомпанії до 2011 року.

МАУ - одна з найбільших українських авіакомпаній, заснована в 1992 році, флот авіакомпанії складається з 19 літаків Boeing: 18 пасажирських і 1 вантажного.

Авіакомпанія "Дніпроавіа" виконує міжнародні, внутрішні й чартерні перевезення пасажирів і вантажів.

МАУ залишається практично єдиною великою авіакомпанією в Україні, яка не належить групі "Приват" Коломойського.

Коломойський пропонує за держпакет МАУ понад півмільярда


Новини Статті Аналітика
Власник Власник "Універсальної інвестиційної групи" збирається продати свій страховий бізнес Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Київ втратив можливість призначати одного з директорів-розпорядників ЄБРР Київ втратив можливість призначати одного з директорів-розпорядників ЄБРР Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
ЄБРР планує інвестувати в проекти на Близькому Сході і в Північній Африці до 2,5 млрд євро щорічно ЄБРР планує інвестувати в проекти на Близькому Сході і в Північній Африці до 2,5 млрд євро щорічно Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
ЄБРР надав українській газовидобувній компанії ЄБРР надав українській газовидобувній компанії "Куб-Газ" кредит на 40 млн доларів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
ЄБРР підвищив прогноз по зростанню ВВП України з 4% до 4,5% ЄБРР підвищив прогноз по зростанню ВВП України з 4% до 4,5% У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті