Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 04:55 | London, Apr 19 02:55 | New York, Apr 18 22:55
Shanghai, Apr 19 10:55 | Tokyo, Apr 19 11:55 | Sydney, Apr 19 13:55

ЄБРР і задарма не буде брати "Міжнародні авіалінії України"



11 листопада 2010 в 12:50 - Роман Зайцев


ЄБРР і задарма не буде брати "Міжнародні авіалінії України"

ЄБРР не буде брати участь у приватизації "Міжнародних авіаліній України" (МАУ) і хоче продати свій пакет акцій компанії. Про це заявив директор українського представництва "Європейського банку реконструкції та розвитку" (ЄБРР) Андре Куусвек.  



"Нам брати участь у приватизації я сенсу не бачу. Якщо з‘явиться інвестор, з ким ми могли б працювати, і який в свою чергу теж зацікавлений, то можемо подумати. Свої акції ми б із задоволенням продали, або в процесі приватизації, до або після неї", - заявив А.Куусвек.

За його словами, політика ЄБРР полягає в тому, що фінустанова завжди володіє тільки міноритарними пакетами акцій, і бере участь в капіталі компанії 5-6 років, а в капіталі МАУ ЄБРР має частку близько 10% вже 10 років.

Крім того, А.Куусвек заявив, що не думає, що керівництво МАУ проводить заходи для зменшення вартості підприємства."Керівництву компанії я довіряю, я є членом наглядової ради вже два роки. Якби ми не довіряли, ми б зробили кроки, щоб було нове керівництво", - зауважив він.

При цьому він зазначив, що основною проблемою МАУ є постійна нестача капіталу, що пов‘язано з розбіжностями серед акціонерів компанії, зокрема, між державою і "Австрійськими авіалініями".

Нагадаємо, Фонд держмайна України (ФДМУ) раніше заявив, що до кінця поточного року планує повністю вийти з капіталу МАУ. На продаж буде виставлено 61,58% акцій МАУ.

Зокрема, до кінця року держава продасть 335 тис. простих іменних акцій авіакомпанії загальною номінальною вартістю 63,4 млн грн (близько 8 млн дол.) Перед продажем влади повинна провести незалежну оцінку активу для продажу акцій за ціною вище номіналу.
На початку літа 22,5% акцій МАУ належали Austrian Airlines, 9,9% - ЄБРР, 6% - Capital Investment Project, інше - ФДМУ.

ЄБРР і задарма не буде брати "Міжнародні авіалінії України"


Новини Статті Аналітика
Власник Власник "Універсальної інвестиційної групи" збирається продати свій страховий бізнес Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? ’Укртелеком’ напередодні приватизації ’Укртелеком’ напередодні приватизації
Київ втратив можливість призначати одного з директорів-розпорядників ЄБРР Київ втратив можливість призначати одного з директорів-розпорядників ЄБРР Пайові та приватизаційні цінні папери Пайові та приватизаційні цінні папери Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
За три роки Білорусь має приватизувати активи на 7,5 мільярдів доларів За три роки Білорусь має приватизувати активи на 7,5 мільярдів доларів Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті