Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 19:44 | London, Apr 25 17:44 | New York, Apr 25 13:44
Shanghai, Apr 26 01:44 | Tokyo, Apr 26 02:44 | Sydney, Apr 26 04:44

Янукович таки наклав вето на Податковий кодекс

Янукович таки наклав вето на Податковий кодекс




1 грудня 2010 в 08:55 - Уляна Роїк


Янукович таки наклав вето на Податковий кодекс

 Про це Президент України Віктор Янукович повідомив журналістам в аеропорту "Бориспіль" після закінчення наради з представниками економічного блоку уряду та Адміністрації Президента.



 Подаємо заяву повнотекстово:

 
"Після ретельного ознайомлення з положеннями Податкового кодексу я переконався, що далеко не всі вони відповідають таким вимогам.
 
Я поділяю стурбованість людей тим, що в цьому проекті суттєво обмежені права підприємців, непомірно посилена роль податкової адміністрації.
 
Я категорично проти таких підходів і, користуючись правом вето, повертаю Податковий кодекс до Верховної Ради.
 
Я вимагаю від депутатів глибокої та прискореної роботи над Податковим кодексом.
 
Крім того, я вимагаю від Уряду провести реформу податкової служби з метою забезпечення прозорої роботи, недопущення адміністративного свавілля та зловживань.
 
Знаю, що за останні роки в суспільстві посіяна недовіра до влади.
 
Корупція, бюрократизм, політичний егоїзм та пустопорожня демагогія створили величезну прірву між владою та суспільством.
 
Подолати цю прірву ми можемо лише разом, підтримуючи постійний діалог, повертаючи довіру і надію у наше суспільство", - наголошено у заяві Віктора Януковича.
 
Думка експертів
 
Проте, вето, яке наклав Президент, є лише частковою перемогою протестуючих підприємців. Таку думку висловила керівник бюро німецького фонду імені Фрідріха Науманна в Києві Гайке Дьорренбехер, пише Deutsche Welle.
 
Експерт відзначає, що наслідки президентського вето зараз важко передбачити. "Поки йдеться лише про доопрацювання частин кодексу, і все розгортається по відомій українській манері вирішення проблеми "протягом двох днів". Я все ж сумніваюся в тому, що критичні пункти будуть усунені з Податкового кодексу", - говорить експерт.
 
Вето Президента, на думку Г. Дьорренбехер, було зумовлено двома причинами. З одного боку - намірами обурених підприємців долучитися до політичної опозиції. Разом з тим своїм рішенням В. Янукович може "додати собі балів популярності у населення".
 
Майбутній розвиток подій навколо податкової реформи буде залежати в першу чергу від того, хто займеться вирішенням проблемних моментів, а також від того, як буде проходити відповідна робота, каже Г. Дьорренбехер. Але вже зараз українське керівництво має зробити для себе висновок, важливий для прийняття інших грунтовних реформ, зокрема пенсійної реформи, реформ житлово-комунального сектору та трудового законодавства.
 
Янукович таки наклав вето на Податковий кодекс


Новини Статті Аналітика
Молдова ветувала створення експертної групи при СОТ для вирішення торгової суперечки з Україною Молдова ветувала створення експертної групи при СОТ для вирішення торгової суперечки з Україною Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Аграрії просять Януковича ветувати мита на експорт зерна Аграрії просять Януковича ветувати мита на експорт зерна Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
У Податковій хваляться, що підприємців стає більше У Податковій хваляться, що підприємців стає більше Податковий кодекс Азарова передбачає чи не найменші у Європі стимули для благодійників Податковий кодекс Азарова передбачає чи не найменші у Європі стимули для благодійників Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Янукович ветував зміни до закону про фондовий ринок Янукович ветував зміни до закону про фондовий ринок Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Уряд заклав у Податковий кодекс поступки для Уряд заклав у Податковий кодекс поступки для "спрощенців" Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті