Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 04:26 | London, Apr 25 02:26 | New York, Apr 24 22:26
Shanghai, Apr 25 10:26 | Tokyo, Apr 25 11:26 | Sydney, Apr 25 13:26

В Україні скасовано регулярний транспортний збір

В Україні скасовано регулярний транспортний збір




4 січня 2011 в 21:01 - Роман Зайцев


В Україні скасовано регулярний транспортний збір

Відповідно до пункту 1 розділу ХІХ "Прикінцеві положення" Податкового кодексу з 01.01.2011 року набирає чинності розділ VII "Збір за першу реєстрацію транспортного засобу".



У зв’язку з прийняттям Верховною Радою України 02 грудня 2010 року Податкового Кодексу України, з 01 січня 2011 року втрачає чинність Закон України від 11.12.1991 Р. "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів".

Відповідно до пункту 1 розділу ХІХ "Прикінцеві положення" Податкового кодексу з 01.01.2011 року набирає чинності розділ VII "Збір за першу реєстрацію транспортного засобу".

Згідно Податкового Кодексу платниками збору є юридичні та фізичні особи, які здійснюють першу реєстрацію в Україні транспортних засобів, що є об'єктами оподаткування.

Перша реєстрація транспортного засобу - це реєстрація транспортного засобу, яка здійснюється уповноваженими державними органами України щодо цього транспортного засобу в Україні вперше.

Транспортні засоби, що використовувалися, це – транспортні засоби, на які уповноваженими державними органами, в тому числі іноземними, видані реєстраційні документи, що дають право експлуатувати такі транспортні засоби. Відповідно новий транспортний засіб – це транспортний засіб, що не має актів державної реєстрації уповноважених органів, у тому числі іноземних, які дають право на його експлуатацію.

Для транспортних засобів, які є об'єктом оподаткування цим збором ставки збору залежать від типів транспортних засобів.

Від сплати збору за першу реєстрацію транспортних засобів звільняються:

- будинки-інтернати для громадян похилого віку та інвалідів;
- дитячі будинки-інтернати;
- пансіонати для ветеранів війни і праці;
- геріатричні пансіонати;
- реабілітаційні установи для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів;
- легкові автомобілі для інвалідів з об'ємом циліндрів двигуна до 1500 куб. сантиметрів, що придбані за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів та/або безоплатно передані інвалідам відповідно до законодавства України.

У випадку відчуження (зміні власника з вище перелічених організацій на будь-якого іншого) транспортних засобів, перша реєстрація яких здійснена на пільгових умовах, нові їх власники зобов’язані сплатити збір у порядку і на умовах, передбачених Податковим кодексом.

Збір сплачується фізичними та юридичними особами перед проведенням першої реєстрації в Україні транспортних засобів за місцем реєстрації транспортних засобів відповідно до ставок, які діють на день сплати.

Платники збору зобов'язані при першій реєстрації в Україні пред'являти квитанції або платіжні доручення про сплату збору з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення, а платники, звільнені від сплати збору, - відповідний документ, що дає право на користування такими пільгами. У разі відсутності таких документів, перша реєстрація в Україні НЕ ПРОВОДИТЬСЯ.

Фізичні особи, які є власниками транспортних засобів, що
відповідно до законодавства підлягають технічному огляду один раз на два роки, при проходженні у 2011 році такого технічного огляду або знятті транспортних засобів з обліку зобов'язані пред'являти органам, що здійснюють зняття з обліку або технічний огляд транспортних засобів, квитанції або платіжні доручення про сплату за 2010 рік податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів за ставками, які діяли до 1 січня 2011 року, а фізичні особи, які були звільнені у 2010 році від його сплати, - документ, що дає право на користування такими пільгами. У разі неподання таких документів технічний огляд транспортних засобів та зняття їх з обліку НЕ ПРОВАДЯТЬСЯ.

У зв’язку з втратою чинності Закону України „Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів” при проходженні технічного огляду у 2011 (для ТЗ, що проходять техогляд 1 раз на 2 роки) році власники ТЗ зобов’язані сплатити податок з власників ТЗ за 2010 рік за ставками, які діяли до 1 січня 2011 року.

В Україні скасовано регулярний транспортний збір


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Парламент скасував свідоцтва про реєстрацію підприємця Парламент скасував свідоцтва про реєстрацію підприємця Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Українські експортери залишають Європу Українські експортери залишають Європу Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті