Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 02:00 | London, Apr 24 00:00 | New York, Apr 23 20:00
Shanghai, Apr 24 08:00 | Tokyo, Apr 24 09:00 | Sydney, Apr 24 11:00

В Податковому кодексі знижено збори за продаж автомобіля

В Податковому кодексі знижено збори за продаж автомобіля




27 вересня 2010 в 13:15 - Роман Зайцев


В Податковому кодексі знижено збори за продаж автомобіля

Автомобільним компаніям вдалося знайти альтернативу закону про продаж старих автомобілів за системою trade-in - обмін старого автомобіля на новий із  доплатою.  



Профільна асоціація - ВААІД - домоглася внесення правок до Податкового кодексу, які регулюють правила гри на ринку вторинних продажів автомобілів, пише газета "Дело".

"Останні роки ми безуспішно домагалися прийняття закону про trade-in. Однак тепер у цьому документі немає необхідності. Система оподаткування операцій з купівлі-продажу вживаних автомобілів прописана у Податковому кодексі", - пояснив генеральний директор ВААІД Олег  Назаренко.

Проект Податкового кодексу передбачає два варіанти податкового збору.

Перший - 0% від суми продажу авто. Під нульову ставку потрапляють автовласники, які у рік продажу авто не здійснювали інших подібних угод.

Другий варіант ставки податку - 5%. До цієї категорії потрапляють всі інші типи угод, зокрема укладені в автосалонах.

По суті, система оподаткування, запропонована у новому Податковому кодексі, на 10% нижча, ніж та, яка діє сьогодні.

До того ж, як стверджують представники ВААІД, їм вдалося вирішити ще одну проблему. Вони знайшли спосіб, як довести чиновникам, що автовласник укладає першу операцію в році.

Нагадаємо, голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський у середу, 22 вересня, на прес-конференції заявив, що згідно з проектом Податкового кодексу транспортний збір буде сплачуватися тільки раз - при купівлі автомобіля.

Бродський виступив із низкою ініціатив щодо можливого скасування проходження державного техогляду або спрощення процедури його проходження для легкових автомобілів.

Зокрема, було досягнуто домовленості з ДАІ щодо створення робочої групи, яка вивчить можливість оптимізації процедури проходження техогляду.

Зокрема, члени робочої групи вивчають можливість передачі контролю за ТО страховим компаніям, а також включення транспортного збору у вартість пального.

Зокрема, представники ДАІ вже погодилися, що організація техогляду не входить до функцій відомства і готові передати право його проведення страховим  компаніям.

22 вересня уряд оприлюднив проект Податкового кодексу. У середу, 22 вересня, голова Верховної ради Володимир Литвин заявив, що сподівається на розгляд кодексу 5-8 жовтня.

В Податковому кодексі знижено збори за продаж автомобіля


Новини Статті Аналітика
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
ЄС готовий вільно торгувати з Україною вже з вересня ЄС готовий вільно торгувати з Україною вже з вересня Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Виробникам коньяку дозволили торгувати плодовим спиртом без ліцензії Виробникам коньяку дозволили торгувати плодовим спиртом без ліцензії Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Великі платники податків сплатили до Держбюджету України 41 млрд. грн. Великі платники податків сплатили до Держбюджету України 41 млрд. грн. Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті