Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 22:59 | London, Apr 25 20:59 | New York, Apr 25 16:59
Shanghai, Apr 26 04:59 | Tokyo, Apr 26 05:59 | Sydney, Apr 26 07:59

Українці не хочуть заводити власний бізнес через новий Податковий кодекс

Українці не хочуть заводити власний бізнес через новий Податковий кодекс




28 лютого 2011 в 12:29 - Роман Зайцев


Українці не хочуть заводити власний бізнес через новий Податковий кодекс

В Україні різко зменшилася кількість охочих розпочати власний бізнес. Від комерційних починань підприємців відлякує новий Податковий кодекс.



Якщо ще у квітні 2010 року у Львові державну реєстрацію пройшли півтисячі громадян, аби отримати статус підприємця, то у грудні таких було лише 177 сміливців, передає Deutsche Welle.

Спадна тенденція триває - щомісяця кількість реєстрацій зменшується, повідомляють в управління державної реєстрації Львівської міськради.

Це стосується не лише реєстрації фізичних осіб як підприємців, але й заснованих приватних підприємств, які є юридичними особами.

Крім того, вичікувальну позицію зайняли не лише ті, хто хотів би започаткувати бізнес, але й ті, хто вже зареєструвався. Нині багато підприємців подали заяви на призупинення діяльності.

Голову Клубу підприємців Львівської області Андрія Якиміва така спадна тенденція не дивує.

На його думку, це закономірно з огляду на різку зміну правил ведення бізнесу в Україні, продиктовану новим Податковим кодексом, сказав він в інтерв‘ю DW.

Для розвитку бізнесу необхідна упевненість у тому, що відбуватиметься принаймні впродовж року, а влада буквально за місяць-півтора змінює підходи в організації бізнесу, каже експерт.

До того ж усе ще незрозуміла ситуація зі спрощеною системою оподаткування.

"Підприємці не реєструються, бо це - стан вичікування. Це пов‘язано з незрозумілими правилами й умовами роботи бізнесу. Я оцінюю це дуже негативно й критично. Якщо влада вдається до кардинальних змін у підходах, то підприємцям треба було дати якийсь перехідний період, хоча би рік, щоб вони переорієнтувалися на нові умови ведення податково-бухгалтерського обліку", - зазначив Якимів.

Така негативна тенденція спостерігається в усіх регіонах країни, заявляє експерт, посилаючись на дані колег з підприємницького середовища в інших областях.

Він не береться прогнозувати, скільки триватиме така стагнація. Спершу влада має налагодити конструктивний діалог з підприємцями, переконаний голова Клубу підприємців Львівської області.

Львівщина упродовж останніх років займала передові позиції щодо кількості бажаючих громадян розпочати власний бізнес.

За 2010 рік в області зареєструвалися 14 тисяч підприємців фізичних осіб, у Львові - 4 тисячі.

Загалом на Львівщині близько 100 тисяч підприємців і 19 тисяч малих приватних підприємств.

Українці не хочуть заводити власний бізнес через новий Податковий кодекс


Новини Статті Аналітика
У Податковій хваляться, що підприємців стає більше У Податковій хваляться, що підприємців стає більше Економічна природа та об’єктивні передумови трансформації бізнесу Економічна природа та об’єктивні передумови трансформації бізнесу Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Янукович полегшив відкриття бізнесу Янукович полегшив відкриття бізнесу Переваги власного бізнесу Переваги власного бізнесу ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд заклав у Податковий кодекс поступки для Уряд заклав у Податковий кодекс поступки для "спрощенців" Необхідні умови для відкриття власного бізнесу Необхідні умови для відкриття власного бізнесу Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Клюєв пообіцяв розглянути пропозиції підприємців Клюєв пообіцяв розглянути пропозиції підприємців Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Малий бізнес знову вийде на майдани через Податковий кодекс Малий бізнес знову вийде на майдани через Податковий кодекс Можливість заробити на группон-сайтах Можливість заробити на группон-сайтах I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті