Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 19:54 | London, Apr 19 17:54 | New York, Apr 19 13:54
Shanghai, Apr 20 01:54 | Tokyo, Apr 20 02:54 | Sydney, Apr 20 04:54

Податковий кодекс вже почав піднімати ціни

Податковий кодекс вже почав піднімати ціни




6 грудня 2010 в 15:20 - Роман Зайцев


Податковий кодекс вже почав піднімати ціни

До набрання чинності Податкового кодексу ще місяць, а ціни під його впливом в Україні ростуть вже зараз.



Прийняття Податкового кодексу дозволить вивести економіку з "тіні" і скоротить витрати підприємств на адміністрування, пише видання "Комментарии".

Такими гаслами уряд останні півроку відбивався від критиків "податкової реформи".

Тим більше, самі критики часто чиновниками величалися "корупціонерами" і "спекулянтами".

Мовляв, саме вони наважилися висловлюватися на слух проти реформ.

А вся їхня сміливість полягає просто в небажанні платити податки. Саме ті податки, які дозволять більше заробляти бюджетникам, більше отримувати пенсіонерам.

Правда, коли і на скільки більше ці люди будуть отримувати - поки питання.

А ось додатково витратитися їм доведеться вже сьогодні.

"Останнім часом наші постачальники підняли ціни на 10-50%. Така ж ситуація і у виробників. І кожен день прайси змінюються, ми насилу встигаємо оновлювати їх у себе. Люди вже закладають фактор податкового кодексу в ціну своєї продукції і послуг", - розповів власник інтернет-магазину, який торгує галантереєю.

До речі, багато людей, які працювали як фізособи-підприємці на єдиному податку, розповіли виданню, що численні компанії вже сьогодні відмовляються від роботи з ними.

З тієї причини, що Податковий кодекс заборонить відносити на валові витрати послуги і товари, куплені в "спрощенців".

Експерти кажуть, що вже сьогодні багато юросіб готуються до підвищення цін на свої товари через "випадання" з ланцюжка фізосіб-підприємців.

Так поступають, наприклад, супермаркети.

Правда, якщо в торгівлі продуктами харчування підвищення цін через Кодекс тільки майбутній тренд, то на ринку нафтопродуктів він спостерігається вже зараз.

"У зв‘язку з тим, що 1 січня будуть введені нові акцизи, нас чекає ще подорожчання. Державі не вистачає грошей, у зв‘язку з цим підвищують акцизи на виробництво та ввезення імпортного пального. Нинішній стрибок пов‘язаний з тим, що всі заводи потихеньку піднімають ціни. Таким чином всі вже готуються до січневого підвищення", - розповів виданню віце-президент корпорації "ТЕС" Сергій Бейм.

Якщо врахувати, що в багатьох сегментах бізнесу ціни на пальне відіграють не останню роль, то вже найближчим часом коригування цін відбудеться в багатьох галузях.

Крім того, потрібно врахувати, що Податковий кодекс несе підприємцям підвищення вартості адміністрування податків.

"Відповідно до норм Податкового кодексу підвищилася вартість адміністрування податків. Зменшулася можливость списування на валові витрати. Сьогодні ось існує 4 групи основних фондів капітальних активів. У Податковому Кодексі їх вже 16. Чому? Виявляється, таким прийомом витратна частина компанії і, відповідно, збільшується податок", - розповів виданню екс-міністр економіки Сергій Терьохін.

"Звичайно, підприємства закладають ризики. Якщо в усьому світі закладені бізнесом плюс-мінус відсотки прибутку, то у нас закладаються ризики. Це при тому, що у нас економіка дуже сильно розбалансована. Адже проблема Податкового кодексу в чому? Адміністрування. І дуже багато ризиків для бізнесу, які доводиться компенсувати вже зараз", - розповів голова Асоціації виробників і постачальників України Володимир Яворський.

Податковий кодекс вже почав піднімати ціни


Новини Статті Аналітика
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Огляд українських ринків за 14.02.2011.  Укрнафта тягне ринки вгору Огляд українських ринків за 14.02.2011. Укрнафта тягне ринки вгору
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури Україна: перебіг торгів Україна: перебіг торгів
Постачання металопрокату на українському ринку зросло на 30% Постачання металопрокату на українському ринку зросло на 30% Китай доріс до другого місця Китай доріс до другого місця Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Податковий кодекс Азарова передбачає чи не найменші у Європі стимули для благодійників Податковий кодекс Азарова передбачає чи не найменші у Європі стимули для благодійників ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті