Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 07:03 | London, Apr 25 05:03 | New York, Apr 25 01:03
Shanghai, Apr 25 13:03 | Tokyo, Apr 25 14:03 | Sydney, Apr 25 16:03

Податкова звільнила торговців цінними паперами від необґрунтованих платежів

Податкова звільнила торговців цінними паперами від необґрунтованих платежів




12 січня 2011 в 15:03 - Роман Зайцев


Податкова звільнила торговців цінними паперами від необґрунтованих платежів

Податкова адміністрація внесла роз'яснення щодо обліку операцій з цінними паперами. Тепер торговці цінними паперами не повинні платити податок на прибуток з 80% валових витрат попередніх періодів, як від них було потрібно раніше. Про це повідомляє Асоціація Українські фондові торговці (АУФТ).



"З огляду на те, що негативний фінансовий результат операцій з цінними паперами не є від'ємним значенням об'єкта оподаткування, положення пункту 22.4 Закону № 334 не застосовуються для цілей ведення окремого обліку операцій з цінними паперами", - повідомляє Податкова.

Раніше Державна податкова адміністрація України опублікувала роз'яснення, згідно з яким тільки 20% валових витрат попередніх періодів можна віднести на витрати в поточному році. З інших 80% планувалося стягувати 25% податку на прибуток, як з валових доходів.

Однак після звернення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) і Асоціації Українські фондові торговці (АУФТ) Державна податкова адміністрація (ДПАУ) видала додатковий лист про відображення негативного фінансового результату операцій з цінними паперами та деривативами в 2010 році.

Нагадаємо, що 23 грудня 2010 року в рамках наради з віце-прем'єром України Сергієм Тігіпком з обговорення Програми розвитку фондового ринку України на 2011-2015 роки, представники АУФТ порушили питання про негативні наслідки роз'яснення, що тільки 20% валових витрат попередніх періодів можна віднести на витрати в поточному році.

Як повідомлялося, ДКЦПФР просила ДПАУ відкликати лист Про відображення негативного результату операцій з цінними паперами та деривативами, згідно з яким тільки 20% валових витрат попередніх періодів можна віднести на витрати в поточному році. На думку ДКЦПФР, мало місце помилкове ототожнення таких понять, як "від'ємне значення об'єкта оподаткування з податку на прибуток" і "негативний фінансовий результат операцій з цінними паперами".

Розпорядження податкової адміністрації поставило торговців цінними паперами в скрутне становище. Їх зобов'язали застосовувати нелогічні норми роз'яснення, які могли коштувати компаніям дуже дорого. Задекларований податок на прибуток за 2010 рік мав потрапити до державного бюджету у другій декаді лютого 2011 року.

Податкова звільнила торговців цінними паперами від необґрунтованих платежів


Новини Статті Аналітика
Рада Асоціації Рада Асоціації "Фондове партнерство" звернулась до ДКЦПФР з проханням відновити обіг цінних паперів 12 емітентів Заробіток на аукціонах Заробіток на аукціонах Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Донецьксталь" обіцяє судитися з ДКЦПФР через призупинку обігу акцій Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
ДКЦПФР заборонила на 12 місяцівторгувати цінними паперами 12 підприємств групи ДКЦПФР заборонила на 12 місяцівторгувати цінними паперами 12 підприємств групи "Донецьксталь" Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Фондовому риноку України прогнозують активний приток іноземного капіталу Фондовому риноку України прогнозують активний приток іноземного капіталу Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Податкова очікує збільшення кількості підприємств для автоматичного відшкодування ПДВ Податкова очікує збільшення кількості підприємств для автоматичного відшкодування ПДВ Стратегії інвестування: сутність і умови реалізації Стратегії інвестування: сутність і умови реалізації I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті