Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 03:36 | London, Apr 18 01:36 | New York, Apr 17 21:36
Shanghai, Apr 18 09:36 | Tokyo, Apr 18 10:36 | Sydney, Apr 18 12:36

Податкова розробила механізм автоматичного відшкодування ПДВ

Податкова розробила механізм автоматичного відшкодування ПДВ




11 лютого 2011 в 08:19 - Роман Зайцев


Податкова розробила механізм автоматичного відшкодування ПДВ

Державна податкова адміністрація розробила механізм визначення права платника податку на автоматичне відшкодування ПДВ.



Відповідний порядок затверджений наказом ДПАУ № 42 від 25 січня 2011 року. Документ розроблено відповідно до п. 200.18 - 200.21 Податкового кодексу.

Критерії оцінки платника, відповідність яким дає такому платнику податку право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування сум ПДВ, базуються на аналізі даних звітних показників і наявною податкової інформації.

У порядку розписано, що з себе представляють ці дані і як будуть розраховуватися показники.

Відзначимо, для отримання права на автоматичне бюджетне відшкодування сум податку на додану вартість платник податку повинен відповідати одночасно всім критеріям, визначеним п. 200.19 кодексу, інформує "Дело".

1) Не знаходяться в судових процедурах банкрутства.

2) Включені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та до цього реєстру стосовно них не внесено запису про:

а) відсутність підтвердження відомостей; б) відсутності за місцем проживання; в) прийняття рішень про припинення юрособи або підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, припинення держреєстрації; г) визнання повністю або частково недійсними установчих документів або змін до установчих документів.

3) здійснюють операції, до яких застосовується нульова ставка - питома вага, яких протягом попередніх 12 місяців сукупно становить не менше 50% загального обсягу поставок.

4) Загальна сума розбіжностей між податковим кредитом, сформованим платником податку по придбаних товарах / послугами та податковим зобов‘язанням його контрагентів, в частині поставки таких товарів / послуг, за даними податкових накладних, не перевищує 10% заявленої платником податку суми бюджетного відшкодування.

5) Середня заробітна плата працівників не менш ніж в 2,5 рази перевищує розмір мінімальної зарплати у кожному з останніх чотирьох звітних податкових періодів.

6) не мають податкового боргу.

7) виконується одна з таких умов: або чисельність працівників перевищує 20 осіб; або залишкова балансова вартість основних фондів на звітну дату перевищує суму податку, заявлену до відшкодування за попередні 12 календарних місяців; або рівень визначення податкового зобов‘язання з податку на прибуток до сплати в бюджет вище середнього по галузі.

Наказ зареєстрований в Мін‘юсті 31 січня і набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Податкова розробила механізм автоматичного відшкодування ПДВ


Новини Статті Аналітика
Кабмін змінив порядок нарахування ПДВ Кабмін змінив порядок нарахування ПДВ Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011
Квитки на Євро-2012 не обкладатимуться ПДВ Квитки на Євро-2012 не обкладатимуться ПДВ Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011
Великі платники податків сплатили до Держбюджету України 41 млрд. грн. Великі платники податків сплатили до Держбюджету України 41 млрд. грн. Суспільно-економічні інститути як комунікаційні елементи національної інноваційної інфраструктури Суспільно-економічні інститути як комунікаційні елементи національної інноваційної інфраструктури Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Мiнiстерство енергетики хоче обнулити ПДВ на імпорт нафти і нафтопродуктів Мiнiстерство енергетики хоче обнулити ПДВ на імпорт нафти і нафтопродуктів Характеристика індивідуального планування в різних країнах Характеристика індивідуального планування в різних країнах ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
В Україні 82 підприємствам автоматично відшкодували ПДВ на суму 1,2 млрд грн. В Україні 82 підприємствам автоматично відшкодували ПДВ на суму 1,2 млрд грн. Фінансові та боргові проблеми американських штатів Фінансові та боргові проблеми американських штатів Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Про нас думають погано лише ті, хто гірше нас, а ті хто краще нас ... Їм просто не до нас.

Омар Хайям
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті