Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 07:22 | London, Apr 24 05:22 | New York, Apr 24 01:22
Shanghai, Apr 24 13:22 | Tokyo, Apr 24 14:22 | Sydney, Apr 24 16:22

Податківці позапланово перевірятимуть підприємства

Податківці позапланово перевірятимуть підприємства




24 січня 2011 в 07:44 - Роман Зайцев


Податківці позапланово перевірятимуть підприємства

Уряд включив критерії для автоматичного відшкодування ПДВ у перелік підстав для проведення документальної позапланової податкової виїзної перевірки платника ПДВ.



Згідно з постановою уряду №1238, такими підставами, є: порушення справи про банкрутство щодо платника ПДВ, наявність більше 20 найманих працівників, середня заробітна плата яких перевищує не менше ніж в 2,5 рази мінімальну зарплату.

У відповідності з Податковим кодексом, це критерії для автоматичного відшкодування ПДВ, інформує "Інтерфакс".

Крім того, підставою для позапланової виїзної перевірки є, в тому числі, наявність в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб-підприємців недостовірних або неповних відомостей про платника ПДВ або наявність розбіжностей між сумою податкового кредиту, сформованого платником за операціями з придбання товарів / послуг, та сумою податкових зобов'язань його контрагентів, за операціями з продажу таких товарів / послуг, які не усунені в результаті проведення камеральної перевірки.

Серед таких підстав також відсутність протягом попередніх 24 послідовних звітних податкових періоди документальних планових перевірок.

Податковим кодексом дозволяється проведення позачергової документальної податкової позапланової перевірки, зокрема, у разі якщо платник податків не надав у встановлений термін податкову декларацію або розрахунки, якщо їх подача передбачена законом.

Така перевірка може також проводитися, якщо щодо платника ПДВ подана скарга про ненадання ним податковій накладній покупцеві або про порушення правил заповнення податкової накладної у разі ненадання таким платником податків пояснень та документального підтвердження на письмовий запит органу Державної податкової служби протягом 10 робочих днів з дня його отримання.

Податковим кодексом передбачено, що автоматичне відшкодування ПДВ здійснюється при дотриманні платником ряду критеріїв і після проведення камеральної перевірки.

Зокрема, платник не повинен бути банкрутом, не мати заборгованості зі сплати інших податків, на підприємстві такого платника має працювати не менше 20 співробітників, заробітна плата повинна становити не менше 2,5 мінімальних зарплат.

Податківці позапланово перевірятимуть підприємства


Новини Статті Аналітика
Кабмін змінив порядок нарахування ПДВ Кабмін змінив порядок нарахування ПДВ Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011
У Податковій хваляться, що підприємців стає більше У Податковій хваляться, що підприємців стає більше Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011
Квитки на Євро-2012 не обкладатимуться ПДВ Квитки на Євро-2012 не обкладатимуться ПДВ Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд заклав у Податковий кодекс поступки для Уряд заклав у Податковий кодекс поступки для "спрощенців" Фінансові та боргові проблеми американських штатів Фінансові та боргові проблеми американських штатів ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Мiнiстерство енергетики хоче обнулити ПДВ на імпорт нафти і нафтопродуктів Мiнiстерство енергетики хоче обнулити ПДВ на імпорт нафти і нафтопродуктів Гармонізація податкових систем Гармонізація податкових систем Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті