Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 08:15 | London, Apr 25 06:15 | New York, Apr 25 02:15
Shanghai, Apr 25 14:15 | Tokyo, Apr 25 15:15 | Sydney, Apr 25 17:15

ДПСУ переходить на автоматичне відшкодування ПДВ з 1 березня 2011 р.

ДПСУ переходить на автоматичне відшкодування ПДВ з 1 березня 2011 р.




1 березня 2011 в 18:12 - Ілона Чіркова


ДПСУ переходить на автоматичне відшкодування ПДВ з 1 березня 2011 р.

Державна податкова служба (ДПС) України від сьогодні, 1 березня, переходить на автоматичне відшкодування податку на додану вартість (ПДВ).



Про це раніше заявляв голова Державної податкової служби Віталій Захарченко.

За словами В. Захарченко, це виконання доручення Президента Віктора Януковича.

Прем‘єр-міністр України Микола Азаров раніше заявляв, що у нього немає сумнівів, що вони вирішать проблему повернення ПДВ.

У січні повернення ПДВ перекрило відповідний показник січня 2010 р. в 4 рази, а з 1 березня - у відповідності із закладеним у новий Податковий кодекс принципом - ПДВ буде повертатися автоматично.

Відзначимо, автоматичний порядок відшкодування ПДВ, передбачений Податковим кодексом, значно спрощує процедуру і скорочує її терміни.

Держкомпідприємництва вже погодило наказ ДПС, що визначає відповідність платника критеріям на автоматичне відшкодування ПДВ.

Щоб отримати відшкодування ПДВ, платник податків не може знаходитися в судових процедурах банкрутства, відомості про нього в Єдиному державному реєстрі юросіб і фізосіб підприємців мають бути достовірними і повними.

У розрахунку беруть участь тільки показники, задекларовані платником самостійно в його податковій звітності і є в базах даних ДПС України.

Визначення відповідності платника податків вказаним критеріям проводиться в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після терміну подачі звітності.

За результатами податкова служба формує два переліки платників податків: невідповідні критеріям і ті,що мають право на автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ, і які не відповідають критеріям і не мають права на таке відшкодування.

ДПСУ переходить на автоматичне відшкодування ПДВ з 1 березня 2011 р.


Новини Статті Аналітика
Кабмін змінив порядок нарахування ПДВ Кабмін змінив порядок нарахування ПДВ Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011
У Податковій хваляться, що підприємців стає більше У Податковій хваляться, що підприємців стає більше Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011
Квитки на Євро-2012 не обкладатимуться ПДВ Квитки на Євро-2012 не обкладатимуться ПДВ Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Великі платники податків сплатили до Держбюджету України 41 млрд. грн. Великі платники податків сплатили до Держбюджету України 41 млрд. грн. Суспільно-економічні інститути як комунікаційні елементи національної інноваційної інфраструктури Суспільно-економічні інститути як комунікаційні елементи національної інноваційної інфраструктури ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд заклав у Податковий кодекс поступки для Уряд заклав у Податковий кодекс поступки для "спрощенців" Характеристика індивідуального планування в різних країнах Характеристика індивідуального планування в різних країнах Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті