Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 02:17 | London, Apr 19 00:17 | New York, Apr 18 20:17
Shanghai, Apr 19 08:17 | Tokyo, Apr 19 09:17 | Sydney, Apr 19 11:17

"Спрощенцям" зберегли на рік вимоги до річного обороту

"Спрощенцям" зберегли на рік вимоги до річного обороту




26 листопада 2010 в 12:30 - Роман Зайцев


"Спрощенцям" зберегли на рік вимоги до річного обороту

Річний оборот діючих фізосіб-підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування і продовжують працювати за нею після введення в дію Податкового кодексу, збережеться на рівні 500 тис. гривень протягом 2011 року без обов'язкового застосування касового апарату.  



Це передбачено редакцією Податкового кодексу, яка враховує викладені на 18 сторінках зміни та поданої на підпис голови Верховної ради, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Також, згідно із документом, термін дії свідоцтв підприємців-"спрощенців" буде продовжений на перший квартал 2011 року без подання відповідної заяви до податкового органу.

"Для переходу на спрощену систему оподаткування з 1 квітня 2011 року відповідно до норм глави 1 розділу XIV цього Кодексу суб‘єкти малого підприємництва, в тому числі платники фіксованого податку, до 20 березня 2011 року (включно) подають заяву до органів державної податкової служби за місцем реєстрації", - повідомляється в перехідних положеннях документа.

"Для таких суб‘єктів малого підприємництва в 2011 році застосовується граничний річний обсяг виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), який діяв відповідно до законодавства про спрощену систему оподаткування у 2010 році (500 тис. гривень)", - ідеться у документі.

Крім того, документом встановлено, що продовження свідоцтва фізособи-підприємця на перший квартал 2011 року (до набрання чинності норм Податкового кодексу про спрощену систему оподаткування) буде автоматичним, що також стосується і деяких інших документів.

"До 1 квітня 2011 року зберігається дія свідоцтва про сплату єдиного податку, довідок про трудові відносини фізичної особи з платником єдиного податку та патентів про сплату фіксованого податку, виданих на 2010 рік", - ідеться в перехідних положеннях документа.

Таким чином, вищезазначеним суб‘єктам господарювання не потрібно буде подавати відповідну заяви щодо продовження таких документів до податкового органу за місцем реєстрації.

У той же час юридичні особи до введення в дію положень Податкового кодексу щодо спрощеної системи оподаткування сплачують єдиний податок відповідно до норм указу президента "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб‘єктів малого підприємництва" №727/98 від 3 липня 1998 року.

Як повідомлялося, з 22 листопада на Майдані Незалежності у Києві проходить безстрокова акція протесту підприємців.

Вони вимагають від президента застосувати право вето до прийнятого Верховною радою Податкового кодексу, серйозно міняє умови ведення бізнесу за спрощеною системою оподаткування.

Прем‘єр-міністр Микола Азаров перед від‘їздом до Лівії та Єгипту 22 листопада створив робочу групу під керівництвом першого віце-прем‘єра Андрія Клюєва, до якої увійшов також голова комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік, для пошуку компромісу з "спрощенцями".

Парламент прийняв Податковий кодекс 18 листопада.

Документ може набрати чинності з 1 січня 2011 року (а розділ про спрощену систему оподаткування - з 1 квітня) після підписання його президентом і офіційної публікації.

Нині документ перебуває у Верховній раді.

Президент Віктор Янукович запевнив, що прийме рішення щодо Податкового кодексу після висновків експертів його адміністрації.

"Спрощенцям" зберегли на рік вимоги до річного обороту


Новини Статті Аналітика
У Податковій хваляться, що підприємців стає більше У Податковій хваляться, що підприємців стає більше Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Янукович полегшив відкриття бізнесу Янукович полегшив відкриття бізнесу Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Верховна рада хоче ввести маркування нафтопродуктiв Верховна рада хоче ввести маркування нафтопродуктiв Формування цілевої муніципальної програми ефективного енергозбереження Формування цілевої муніципальної програми ефективного енергозбереження Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Парламент дозволить держпідприємствам працювати в обхід тендерів Парламент дозволить держпідприємствам працювати в обхід тендерів Роль людського капіталу в розвитку інноваційної діяльності Роль людського капіталу в розвитку інноваційної діяльності I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Уряд заклав у Податковий кодекс поступки для Уряд заклав у Податковий кодекс поступки для "спрощенців" Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті