Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 23:17 | London, Apr 18 21:17 | New York, Apr 18 17:17
Shanghai, Apr 19 05:17 | Tokyo, Apr 19 06:17 | Sydney, Apr 19 08:17

Скільки коштує житло в новобудовах Києва – підсумки першого кварталу

Скільки коштує житло в новобудовах Києва – підсумки першого кварталу






Скільки коштує житло в новобудовах Києва – підсумки першого кварталу

Як змінилися ціни на первинне житло в Києві за підсумками першого кварталу 2018 роки? Аналізуємо статистику столичного ринку нерухомості, порівнюємо цифри і збираємо прогнози експертів.




У кінці 2017 року більшість аналітиків первинного ринку нерухомості прогнозували, що ціни на столичні новобудови продовжать знижуватися. Від п’яти до десяти відсотків, за прогнозами, повинні були втратити в ціні.Чи виправдалися припущення експертів, як змінилися ціни на житло, які перспективи має первинний ринок – аналізуємо підсумки першого кварталу 2018 року.

Яка середня вартість столичної квартири

Ціни на житло, як правило, мають великий розкид в силу декількох факторів, тому простіше порівнювати середні показники для отримання об’єктивної картини. Проаналізувати сьогоднішню ситуацію на ринку взялася Ірина Романова – незалежний експерт з нерухомості. Ірина веде блог «Де в Києві жити добре?», в якому розповідає про новобудови Києва, вивчає переваги і недоліки кожного об’єкта, порівнює пропозиції забудовників і ціни на квадратні метри.

Якщо порівнювати вартість нового житла в березні 2018 і грудні 2017, можна говорити про те, що ціни в гривні виросли, хоч і незначно. У кінці минулого року середня ціна за квадратний метр у Києві була на рівні 21,6 тис. гривень, у березні ця цифра піднялася до 22 тис. гривень. Однак у березні 2017 року забудовники просили в середньому 22,5 тис. гривень, тобто за рік ціна трохи знизилася.

Аналогічну картину отримуємо, якщо порівнювати ціни на житло в доларовому еквіваленті. У грудні 2017 квадратний метр в київських новобудовах коштував у середньому 790 доларів, а в березні 2018 ціна виросла до 840 доларів. При цьому в березні 2015 вартість квадратного метра становила 1000 доларів, у 2016 році – 880 доларів, у 2017 році – 840 доларів.

Рівень комфорту і район

Якщо розділити новобудови Києва за рівнем комфорту, можна помітити цікаві тенденції ринку. Дешева нерухомість економ-класу поступово підвищується в ціні. Якщо в березні 2016 року квадратний метр коштував у середньому 16,7 тис. гривень, то в березні 2018 ціна склала 18 тис. гривень. Зате на ринку елітних новобудов спостерігається зворотний процес: у березні 2016 квадратний метр продавався в середньому за 61,1 тис. гривень, а в березні 2018 – в середньому за 52,6 тис. гривень. Аналітики вважають, що такі тенденції збережуться до кінця року, і новобудови економ-класу якщо не подорожчають, то точно збережуть стабільні ціни.

Що стосується вартості житла по районах Києва, то тут лідери незмінні з року в рік. Найнижчі ціни традиційно можна знайти в Деснянському районі столиці (16,4 тис. гривень). Другу і третю позицію займають Дарницький і Святошинський райони, де квадратний метр у новобудовах коштує 18,3 і 18,6 тис. гривень відповідно. Найдорожче продають квартири в Печерському (46 тис. гривень) і Шевченківському (31,5 тис. гривень) районах Києва.

Багато експертів, зокрема Ірина Романова, вважають, що протягом року на київському ринку первинної нерухомості збережуться спадні тенденції. При цьому незначні коливання цін не виключені, проте різких і серйозних стрибків, ймовірно, очікувати не слід.

Скільки коштує житло в новобудовах Києва – підсумки першого кварталу


Новини Статті Аналітика
У ДТЕК заявили про спроби Росії дискредитувати енергетиків в Одесі У ДТЕК заявили про спроби Росії дискредитувати енергетиків в Одесі Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Долар оновив історичний рекорд в Україні Долар оновив історичний рекорд в Україні Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Raiffeisen Bank очікує звернення від ЄЦБ щодо виходу з ринку РФ Raiffeisen Bank очікує звернення від ЄЦБ щодо виходу з ринку РФ Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Долар і євро подорожчали в обмінниках Долар і євро подорожчали в обмінниках У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
У Франції заарештували віллу екс-дружини Путіна - ЗМІ У Франції заарештували віллу екс-дружини Путіна - ЗМІ Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті