Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 09:32 | London, Apr 23 07:32 | New York, Apr 23 03:32
Shanghai, Apr 23 15:32 | Tokyo, Apr 23 16:32 | Sydney, Apr 23 18:32

Польська EuRoPol GAZ подала позов проти Газпрому

Польська EuRoPol GAZ подала позов проти Газпрому






Польська EuRoPol GAZ подала позов проти Газпрому

Власниця польської ділянки газопроводу Ямал-Європа вимагає відшкодування близько 1,4 мільярда доларів.




Польська компанія EuRoPol GAZ, яка володіє польською ділянкою газопроводу Ямал - Європа, подала позовну заяву до Стокгольмського арбітражу проти російської компанії Газпром на суму понад 1,4 мільярда доларів. Про це 18 травня повідомила радіостанція RMF24 з посиланням на польського віце-прем’єра та міністра з контролю за державними активами Яцека Сасіна.

"EuRoPol GAZ, яка відповідає за транзит газу, подала до арбітражу позов проти Газпрому про відшкодування близько 850 мільйонів злотих (приблизно 220 мільйонів доларів) непогашеного боргу за транспортування газу", - уточнив він.

Крім цього, EuRoPol GAZ має намір отримати від російської компанії ще понад 5 мільярдів злотих (приблизно 1,2 мільярда доларів) за втрачений прибуток.

За словами Сасіна, у 2010 році польська влада уклала невигідний договір з Газпромом у розрахунку на те, що російська фірма постачатиме газ до Європи за допомогою EuRoPol GAZ до 2045 року.

"На відміну від наших попередників ми ніколи не стояли перед росіянами на колінах. А наші попередники якимось дивним чином погоджувалися на ті умови, які нав’язували нам росіяни, і не бачили потреби у диверсифікації (поставок газу до Польщі)", - наголосив віце-прем’єр.

Нагадаємо, у травні минулого року Газпром припинив постачання газу до Польщі через відмову Варшави оплачувати паливо у рублях.

Польща позбавила Газпром управління частиною газопроводу Ямал-Європа

Новини від Корреспондент.net в Підписуйтесь на наш канал korrespondentnet

Польська EuRoPol GAZ подала позов проти Газпрому


Новини Статті Аналітика
Метінвест збільшив сплату податків до бюджету на 70% Метінвест збільшив сплату податків до бюджету на 70% Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Курс долара відійшов від максимальних значень Курс долара відійшов від максимальних значень Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Енергетики ДТЕК підключили понад 100 тисяч споживачів після обстрілів Енергетики ДТЕК підключили понад 100 тисяч споживачів після обстрілів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Компанія Tesla знизила ціни на електромобілі у кількох країнах Компанія Tesla знизила ціни на електромобілі у кількох країнах У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
КомпаніяTesla знизила ціни на електромобілі у кількох країнах КомпаніяTesla знизила ціни на електромобілі у кількох країнах Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті