Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 06:21 | London, Apr 20 04:21 | New York, Apr 20 00:21
Shanghai, Apr 20 12:21 | Tokyo, Apr 20 13:21 | Sydney, Apr 20 15:21

Оператори в портах недоплатили в бюджет понад півмільярда - податкова

Оператори в портах недоплатили в бюджет понад півмільярда - податкова






Оператори в портах недоплатили в бюджет понад півмільярда - податкова

В Офісі великих платників податків розповіли, як стивідорні компанії ухиляються від сплати податків, виплачуючи бюджету України лише третину від належної суми.




Оператори з перевалки вантажів (стивідорні компанії) розробили схему несплати податків, яка дозволила їм недоплатити до бюджету щонайменше півмільярда гривень. Про це в понеділок, 19 лютого, заявив в своєму блозі начальник Офісу великих платників податків Євген Бамбізов.

"Завдяки схемам зменшення бази оподаткування і виносу точки прибутковості за межі України, стивідорні компанії недоплатили в бюджет щонайменше 500 млн грн", - написав він.

За словами податківця, це тільки попередня сума, яка після проведення всіх перевірок може виявитися значно вищою.

"А поки Одеське управління Офісу донарахувало 100 млн грн податків - і ті вже оскаржуються в суді", - пише Бамбізов.

У своїй схемі стивідори користуються тим, що контроль над діяльністю майже всіх зернових терміналів зосереджений в руках нерезидентів - пов’язаних осіб, які свого часу інвестували гроші в будівництво цих терміналів, пише глава Офісу великих платників податків.

"Тому тепер послуги перевалки надають підприємства-пов’язані особи підприємствам-нерезидентам, які є посередниками і мають офшорний статус. Тому оплату послуги вони поділяють на дві частини: третину виплачують українському оператору, а дві третини підприємство-нерезидент виплачує пов’язаній з компанією-стивідором материнській компанії: зареєстрованій в країні з пільговим оподаткуванням", - описує податківець схему, що застосовується.

Нагадаємо, минулого тижня повідомлялося, що борг київських водіїв з транспортного податку перевищив 72 млн грн.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал korrespondentnet
 

Оператори в портах недоплатили в бюджет понад півмільярда - податкова


Новини Статті Аналітика
Метінвест запустив психологічний курс по взаємодії з ветеранами Метінвест запустив психологічний курс по взаємодії з ветеранами Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Енергетики повернули світло для 47 тис. абонентів після атак Росії Енергетики повернули світло для 47 тис. абонентів після атак Росії Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Долар досяг історичного максимуму в Україні Долар досяг історичного максимуму в Україні Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Ціна біткойна піднялась до 64 тисяч доларів Ціна біткойна піднялась до 64 тисяч доларів У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Tesla відкликає майже 4 тисячі електромобілів Cybertruck Tesla відкликає майже 4 тисячі електромобілів Cybertruck Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті