Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 17:18 | London, Apr 19 15:18 | New York, Apr 19 11:18
Shanghai, Apr 19 23:18 | Tokyo, Apr 20 00:18 | Sydney, Apr 20 02:18

НБУ підвищив облікову ставку

НБУ підвищив облікову ставку
Рейтинг: 0
Голосів: 0






НБУ підвищив облікову ставку

Національний банк вирішив підвищити облікову ставку до 17,5% річних для приведення рівня інфляції в цільовий діапазон у 2019 році.




Національний банк України (НБУ) вирішив підвищити облікову ставку на 0,5 процентного пункту (п.п.) - до 17,5% для приведення рівня інфляції в цільовий діапазон в 2019 році. Відповідне рішення затвердило правління НБУ на засіданні в четвер, 12 липня, повідомляє прес-центр регулятора.

У НБУ вважають, що зниження інфляції до мети може опинитися під загрозою через дії низки факторів - подальше пожвавлення внутрішнього попиту, активну трудову міграцію, посилення ризиків щодо отримання чергового траншу МВФ й іншого пов’язаного фінансування, високі інфляційні очікування, зниження інтересу інвесторів до активів країн, що розвиваються.

"Більш жорстка монетарна політика може нівелювати їхній вплив і сприяти зниженню інфляції до 5,8% на кінець наступного року і до 5% в 2020 році", - зазначив глава НБУ Яків Смолій.

Нагадаємо, востаннє Нацбанк підвищував облікову ставку на початку березня поточного року. До цього, 25 січня, НБУ підвищив облікову ставку відразу на 1,5% - до 16% річних.


Облікова ставка - еквівалент вартості грошей в економіці. За цією ставкою НБУ надає кошти комерційним банкам, а ті, в свою чергу, кредитують фізосіб і юросіб. Таким чином, облікова ставка впливає на вартість кредитних ресурсів.

Підвищення облікової ставки говорить про зростання рівня інфляції та падіння темпів економічного зростання в країні.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал korrespondentnet

НБУ підвищив облікову ставку


Новини Статті Аналітика
Метінвест запустив психологічний курс по взаємодії з ветеранами Метінвест запустив психологічний курс по взаємодії з ветеранами Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Tesla відкликає майже 4 тисячі електромобілів Cybertruck Tesla відкликає майже 4 тисячі електромобілів Cybertruck Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Apple видалила низку додатків із AppStore у Китаї Apple видалила низку додатків із AppStore у Китаї Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Названо рейтинг банків України за кількістю відділень Названо рейтинг банків України за кількістю відділень У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Три світові аукціонні будинки претендують на реалізацію яхти Медведчука Три світові аукціонні будинки претендують на реалізацію яхти Медведчука Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті