Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 22:44 | London, Apr 24 20:44 | New York, Apr 24 16:44
Shanghai, Apr 25 04:44 | Tokyo, Apr 25 05:44 | Sydney, Apr 25 07:44

Космічна галузь України збільшила виробництво

Космічна галузь України збільшила виробництво






Космічна галузь України збільшила виробництво

Підприємства ракетно-космічної галузі України збільшили обсяги виробництва продукції на 12,7% - до 1,58 млрд грн.




 
Підприємства ракетно-космічної галузі України, за підсумками роботи в січні - червні 2018 року, збільшили обсяги виробництва продукції, порівняно з аналогічним періодом минулого року, на 12,7% - до 1,58 млрд грн. Про це повідомила прес-служба українського космічного відомства з посиланням на дані звітної колегії ДКАУ, пише Інтерфакс у понеділок, 20 серпня.
 
Відзначається, що при цьому обсяги реалізації продукції підприємств галузі, за підсумками першого півріччя 2018 року, зросли на 12,3% - до 1,57 млрд грн. Загальний обсяг валової продукції, за підсумками першого півріччя, склав 2,11 млрд грн.
 
За даними космічного відомства, обсяг експорту продукції підприємств галузі в країни ЄС, США і в інші країни склав у першому півріччі 877,4 млн грн, або 90,1% в загальному обсязі експорту.
 
Завершили звітний період з прибутком п’ять підприємств галузі: ВАТ Хартрон (з чистим прибутком у 2,99 млн грн), ДП ВО ПМЗ ім. Макарова (0,13 млн грн), ПО Київприлад (0,02 млн грн), а також ДП Науково-дослідний технологічний інститут приладобудування і ДП Укркосмос.
 
Середньооблікова чисельність штатних працівників галузі станом на 1 липня 2018 року склала 16745 осіб, що на 0,3% менше, ніж у першому кварталі.
 
"Основною причиною скорочення чисельності штату залишається відносно невисока заробітна плата внаслідок недозавантаження потужностей підприємств і перехід частини з них на скорочений робочий тиждень, або інші форми оптимізації витрат на оплату праці", - наголошується в повідомленні.
 
Номінальна середньомісячна зарплата по галузі зросла, відносно початку року, на 8,1% і склала в першому півріччі 8223,1 грн.
 
Як повідомлялося, наразі в управлінні ДКАУ знаходиться 26 підприємств та організацій ракетно-космічної галузі.
 
У 2018 році на державне фінансування ракетно-космічної галузі в держбюджеті передбачено 2,03 млрд грн, що на 30% менше, порівняно з 2017 роком.
 
Вперше за всі роки в держбюджеті на 2018 рік для космічної галузі не передбачено фінансування загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми.
 
Також в основному фінансовому законі країни на 2018 рік за лінії ДКАУ не передбачено фінансування оборонних держпрограм і проектів, що реалізуються підприємствами космічної галузі. У 2017 році на ці цілі в бюджеті галузі було передбачено 941,2 млн грн (32,3% в загальному обсязі).
 
Нагадаємо, Україна та Румунія домовилися про співпрацю в космічній сфері.
 
Також раніше Корреспондент.net розповідав, яка космічна продукція України представлена

Космічна галузь України збільшила виробництво


Новини Статті Аналітика
Російський суд заарештував усі кошти найбільшого банку США у РФ Російський суд заарештував усі кошти найбільшого банку США у РФ Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Туреччина рекордно наростила імпорт нафти з Росії - ЗМІ Туреччина рекордно наростила імпорт нафти з Росії - ЗМІ Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
В SCM відзвітували про побудування 80 км фортифікацій на фронті В SCM відзвітували про побудування 80 км фортифікацій на фронті Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Мінекономіки анонсувало наступний транш від ЄС Мінекономіки анонсувало наступний транш від ЄС У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Прибуток Tesla зменшився на 55% Прибуток Tesla зменшився на 55% Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті