Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 03:22 | London, Apr 20 01:22 | New York, Apr 19 21:22
Shanghai, Apr 20 09:22 | Tokyo, Apr 20 10:22 | Sydney, Apr 20 12:22

Екс-заступник Матіоса через суд домігся пенсії в 40 000 гривень

Екс-заступник Матіоса через суд домігся пенсії в 40 000 гривень






Екс-заступник Матіоса через суд домігся пенсії в 40 000 гривень

Колишній чиновник мав би отримувати 15 000 гривень.




 
Екс-заступнику головного військового прокурора Володимиру Жеребецькому вдалося через суд домогтися перерахунку своєї пенсії, збільшивши її з 15 000 до 40 000 грн. Про це повідомляється в телепрограмі Схеми.
 
Як зазначається, алгоритм отримання більш ніж удвічі вищої пенсії був таким: чиновник звернувся до Пенсійного фонду з приводу перерахунку пенсії з побажанням отримувати 90% від нової солідної зарплати. Тобто, за словами юристів, він захотів пенсію, яку, за законом, уже кілька років неможливо отримати.
 
Оскільки прокурор бажаного перерахунку не отримав, він пішов відстоювати своє право на ще більшу пенсію в суд, який став на його бік.
 
У свою чергу, Правобережне об’єднане управління Пенсійного фонду України в Києві двічі щодо цього перерахунку чинило опір. Спочатку чиновники відмовили прокурору в бажанні отримувати вищу пенсію, а згодом - подали апеляцію на рішення суду. Апеляційний суд за розгляд цієї скарги так і не взявся.
 
Після кількох візитів журналістів до суду, звернень і скарг на ім’я в. о. голови суду постанову від 21 квітня 2016 року опублікували.
 
 
З нього нарешті стало зрозуміло, на якій підставі суддя змусив Пенсійний фонд все-таки перерахувати прокурорську пенсію: за рахунок недіючого законодавства.
 
Як зазначається, 28 грудня 2014 року було прийнято закон, де було визначено, що уряд визначає порядок перерахунку пенсій прокурорам. Уряд досі не видав відповідної постанови. А оскільки рішення уряду про перерахування відповідно до закону, на який можна було б чітко послатися, не було, то це питання провисло, і тепер вирішити такі питання може тільки суд.
 
"Випадок з прокурором Жербицьким - прецедент, який може стати прикладом для інших: як через суд домогтися для себе призначення та перерахунку спеціальних пенсій, не передбачених чинним законодавством. Правда, для цього треба знати суддю, який готовий буде прийняти рішення всупереч чинній нормі закону, а згодом приховати це від громадськості, щоб не виникло зайвих питань", - йдеться в телепрограмі.
 
Нагадаємо, розмір пенсії в Україні залежатиме від стажу і розміру зарплати, але не від посади, яку займає людина, а спецпенсію залишать тільки військовослужбовцям та силовикам.

Екс-заступник Матіоса через суд домігся пенсії в 40 000 гривень


Новини Статті Аналітика
Метінвест запустив психологічний курс по взаємодії з ветеранами Метінвест запустив психологічний курс по взаємодії з ветеранами Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Енергетики повернули світло для 47 тис. абонентів після атак Росії Енергетики повернули світло для 47 тис. абонентів після атак Росії Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Долар досяг історичного максимуму в Україні Долар досяг історичного максимуму в Україні Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Ціна біткойна піднялась до 64 тисяч доларів Ціна біткойна піднялась до 64 тисяч доларів У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Tesla відкликає майже 4 тисячі електромобілів Cybertruck Tesla відкликає майже 4 тисячі електромобілів Cybertruck Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті