Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 06:18 | London, Apr 24 04:18 | New York, Apr 24 00:18
Shanghai, Apr 24 12:18 | Tokyo, Apr 24 13:18 | Sydney, Apr 24 15:18

Держборг України перевалив за $76 млрд

Держборг України перевалив за $76 млрд
Рейтинг: 0
Голосів: 0






Держборг України перевалив за $76 млрд

Щоб покрити державний борг, кожен українець повинен скинутися по 1800 доларів. Тим часом, у найближчі півтора року Україна чекає пік виплат за борговими зобов’язаннями.




 
Зовнішній борг України станом на червень у 2,6 разу перевищує обсяги валютних запасів країни. Про це йдеться в матеріалі спецпроекту VoxUkraine і LIGA.net.
 
Відзначається, що державний борг України на червень 2018 року складав 76,3 млрд доларів. Зовнішні запозичення складають, приблизно, 60% від цієї суми і досягають 47,2 млрд доларів.
 
У ці 47,2 млрд доларів входить 9,6 млрд доларів гарантованого державою боргу, а решта - прямий борг України у вигляді єврооблігацій (близько 17,5 млрд доларів, з огляду на 3 млрд доларів "російських" облігацій, за якими Україна оголосила дефолт), а також позик у міжнародних організацій (16,6 млрд доларів, включаючи облігації, розміщені під гарантії США) та іншої заборгованості (3,5 млрд доларів).
 
Ще, приблизно, 4,3 млрд доларів - внутрішні запозичення в іноземній валюті (так звані валютні ОВДП - облігації внутрішньої державної позики).
 
Слід зазначити, що не всі валютні запозичення лежать на плечах уряду. Приблизно, 6,8 млрд доларів - борг НБУ перед МВФ: ця частина боргу не робить безпосереднього впливу на бюджет, оскільки з погашенням гроші будуть вилучені із золотовалютних резервів.
 
Проте зниження рівня резервів створює ризик для збереження фінансової стабільності країни.
 
Борг у національній валюті - близько 625 млрд грн (ОВДП), що становить майже 30% загального державного боргу.
 
З них більше половини (56%) - у власності Нацбанку (до 2016-го НБУ фінансував діри в держфінансів, викуповуючи ОВДП у Мінфіну, держбанків, Нафтогазу; така прихована емісія гривні вела до накопичення дисбалансів, які, в кінцевому підсумку, приводили до інфляції і девальвації).
 
Близько третини ОВДП (36%) - у власності державних банків (левова частка була випущена для докапіталізації цих банків), решта (всього 8%) тримають комерційні банки, українські фізособи і юридичні компанії, а також нерезиденти.
 
У найближчі півтора року Україну чекає пік виплат за борговими зобов’язаннями: уряд має повернути майже 10 млрд доларів тільки валютного боргу.
 
Держборг - це гроші, які заборгував кожен українець: приблизно, по 1800 доларів, йдеться в статті.
 
Раніше повідомлялося, що Держборг України незначно скоротився.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал korrespondentnet

Держборг України перевалив за $76 млрд


Новини Статті Аналітика
Tesla планує скоротити 400 працівників заводу в Берліні Tesla планує скоротити 400 працівників заводу в Берліні Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Нацбанк різко знизив офіційний курс долара Нацбанк різко знизив офіційний курс долара Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
У Швейцарії назвали суму заморожених активів Росії У Швейцарії назвали суму заморожених активів Росії Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Метінвест заявив про підвищення зарплати працівникам Метінвест заявив про підвищення зарплати працівникам У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Долар різко подешевшав в обмінниках Долар різко подешевшав в обмінниках Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті