Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 16:34 | London, Apr 25 14:34 | New York, Apr 25 10:34
Shanghai, Apr 25 22:34 | Tokyo, Apr 25 23:34 | Sydney, Apr 26 01:34

Уряд готується до зняття мораторію на продаж сільгоспземель

Уряд готується до зняття мораторію на продаж сільгоспземель
Рейтинг: 0
Голосів: 0




26 січня 2011 в 15:03 - Роман Зайцев


Уряд готується до зняття мораторію на продаж сільгоспземель

Держкомзем ініціював зміни до закону про державне мито, які передбачають введення величезних податків у разі швидкого перепродажу земельної ділянки.



Цей захід може вберегти продавців від несумлінних покупців, пише видання "Дело".

"Наприклад якщо ви купили земельну ділянку в цьому році і хочете її перепродати, то в законі "Про державне мито" написано, що ви повинні сплатити 100% нормативної грошової оцінки. Це в середньому 11 тис. гривень", - каже Микола Калюжний, заступник голови Державного комітету України із земельних ресурсів.

"Тобто сенсу займатися спекуляціями не буде", - додав він.

За його словами, такі загороджувальні мита планується ввести на п‘ять років з поступовим зниженням ставки: перший рік 100%, другий - 90%, третій - 80%, четвертий - 70%, п‘ятий - 60%.

Серед інших "нюансів" майбутніх земельних оборудок - заборона на зміну цільового призначення землі протягом 10 років після покупки, обмеження по площі, якою може володіти одна фіз. чи юрособа, а також заборона на придбання наділів нерезидентами.

Останній пункт може створити проблеми для "українських кіпріотів" в тому числі з числа аграрних холдингів які змінили прописку наприклад при підготовці до IPO.

За словами Калюжного, великі аграрні холдинги які орендують зараз до 300 тис. га землі "не дуже то й хочуть купувати "землю".

"Від 1 до 3% орендної плати вони платять і щоб скупити такі величезні площі, то які ж це треба мати величезні кошти" - говорить він.

Аркадій Корнацький, засновник ТОВ "Агрофірма Корнацьких" зі свого боку зазначає, що великі господарства дорожать сформованим земельним банком і зацікавлені в його придбанні для того, щоб планувати інвестиції в той час як зараз при механізмі оренди це робити ризиковано.

"Ніхто не буде бігати по країні змінюючи одні площі на інші, та й вільну землю в такій кількості не так просто знайти. Звичайно, скасування мораторію не вигідне тим, хто мав адміністративний ресурс, щоб домогтися виділення будь-якої ділянки і міг їх змінювати як завгодно часто", - говорить експерт.

"Поки я не можу сказати що нам принесе зняття мораторію. Можливо це стане можливістю для залучення коштів, інвестицій, входження в статутний фонд наприклад перевалочних комплексів у портах, щоб стати прямим експортером зерна. А можливо це стане головним болем, якщо закони будуть прийняті таким чином, що дадуть широкі можливості для корупції", - говорить він.

Відзначимо, що всупереч заявам, мораторій не буде знято 1 січня 2012 року - продаж сільгоспземель навіть за умови прийняття основних документів буде відстрочений швидше за все ще на рік.

Уряд готується до зняття мораторію на продаж сільгоспземель


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Новітні рекламні технології як інновації в маркетингових комунікаціях Новітні рекламні технології як інновації в маркетингових комунікаціях Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Власник Власник "Універсальної інвестиційної групи" збирається продати свій страховий бізнес Проблеми формування технологічної інфраструктури як складової національної інноваційної системи Проблеми формування технологічної інфраструктури як складової національної інноваційної системи Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Нафтогаз України" продав ОВДП на 5 млрд грн "Дельта банку" Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Продаж заставного майна в Україні на аукціоні I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Нафтогаз" вперше продав ОВДП на 5 мільярдів приватному банку Рідкісний рожевий діамант продано на аукціоні Sotheby’s за рекордні $46 млн Рідкісний рожевий діамант продано на аукціоні Sotheby’s за рекордні $46 млн I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті