Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 18:06 | London, Apr 25 16:06 | New York, Apr 25 12:06
Shanghai, Apr 26 00:06 | Tokyo, Apr 26 01:06 | Sydney, Apr 26 03:06

Ріелтори допускають зниження цін на житло до кінця року в межах 10%



22 лютого 2011 в 09:22 - Ілона Чіркова


Ріелтори допускають зниження цін на житло до кінця року в межах 10%

Такий прогноз озвучив на прес-конференції голова комітету з аналітики Спілки фахівців з нерухомого майна України (СФНУ) Всеволод Жоголєв.



Він сказав, що є сигнали сьогодні до ще невеликого зниження. Це не буде якийсь обвал, але, він думає, невелике зниження до кінця цього року може відбутися.

Як повідомив президент СФНУ Олександр Рубанов, станом на 1 січня 2011 року середня вартість "гостинки" у Києві становить 53 тис. доларів, 1-кімнатної квартири – 71,2 тис. доларів, 2-кімнатної квартири – 97,9 тис. доларів, 3-кімнатної квартири – 130,2 тис. доларів.

За даними СФНУ, вартість житла у Києві в 2010 році у доларовому еквіваленті знизилася на 6%. При цьому істотна частка зниження припала на жовтень-грудень минулого року. Водночас квартири у нових будинках у столиці минулого року не подешевшали.

В.Жоголєв уточнив, що така ситуація характерна для більшості великих міст, за винятком Одеси і Криму, де ціни на житло минулого року залишалися стабільними.

На думку експерта, вартість квартир і нежилих приміщень у центрі Києва є переоціненою, оскільки ставки капіталізації у центрі нижчі, ніж на околиці.

В. Жоголєв пояснив, що це ознака того, що, швидше за все, центр знижуватиметься. Він додав що центр втратив свою привабливість. Немає сьогодні тих чинників, які б привертали бізнес, торгівлю, тому що інфраструктура зношена, ситуація з парковкою, комунальними послугами - плачевна і продовжує погіршуватися.

У свою чергу, голова комітету із зовнішніх зв`язків СФНУ Клавдія Гончарова зазначила, що поки що ставки за іпотечним кредитуванням не досягнуть 10%, активізації операцій купівлі-продажу житла і стабілізації цін на квартири очікувати не варто.

В.Жоголєв вважає, що при існуючих ставках за іпотекою – близько 18% - квартиру невигідно розглядати як об`єкт інвестицій, оскільки середня дохідність квартири – близько 6-7% річних у валюті.

О. Рубанов додав, що помітного пожвавлення на ринку житла не відбулося також і через високі вимоги банків до позичальників: як правило, це 50% первинний внесок і дохід на рівні 6-7 тис. грн./місяць.

Ріелтори допускають зниження цін на житло до кінця року в межах 10%


Новини Статті Аналітика
Київські недобудови виставлятимуть на аукціон Київські недобудови виставлятимуть на аукціон Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Огляд вітчизняного ринку нерухомості в лютому Огляд вітчизняного ринку нерухомості в лютому
Кредити на купівлю нового житла в Києві видають лише 15 банків Кредити на купівлю нового житла в Києві видають лише 15 банків Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Огляд вітчизняного ринку нерухомості в січні Огляд вітчизняного ринку нерухомості в січні
У Києві дешевшають квартири У Києві дешевшають квартири Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Кабмін хоче оподатковувати реєстрацію прав на нерухомість Кабмін хоче оподатковувати реєстрацію прав на нерухомість Куди небезпечно інвестувати Куди небезпечно інвестувати ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Азаров заявив, що продаж сільгоспземель буде передбачати певні обмеження Азаров заявив, що продаж сільгоспземель буде передбачати певні обмеження 10 порад щоб отримати іпотечний кредит 10 порад щоб отримати іпотечний кредит Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті