Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 01:32 | London, Apr 23 23:32 | New York, Apr 23 19:32
Shanghai, Apr 24 07:32 | Tokyo, Apr 24 08:32 | Sydney, Apr 24 10:32

Експерти запевняють, що Український ринок нерухомості оживає

Експерти запевняють, що Український ринок нерухомості оживає




19 березня 2011 в 12:18 - Роман Зайцев


Експерти запевняють, що Український ринок нерухомості оживає

В українській нерухомості намітилися перші ознаки відновлення після колапсу в кінці 2008 – на початку 2009 років та стагнації в 2009 - 1 півріччі 2010 року.



Про це Корреспондент.biz заявили в інвестиційній компанії ІК BG Capital.

На думку експертів компанії, рівень заповнюваності в сегменті комерційної нерухомості минув свою нижню точку, що створює сприятливі умови для зростання орендних ставок.

У свою чергу зміцнення гривневої ліквідності дозволило банкам відновити кредитування девелоперів і будівельних компаній, також як і розморозити іпотечне кредитування.

Щодо фундаментальних факторів привабливості українських активів у секторі нерухомості щодо інших країн Центральної та Східної Європи експерти відзначили, що за останні роки вони не змінилися. Так, як і колись, вітчизняний ринок нерухомості залишається менш насиченим порівняно із сусідніми країнами. Наприклад, у Києві на душу населення припадає на 60% менше комерційних площ, ніж у Варшаві, і на 20% менше житлової нерухомості. При цьому комерційний сегмент має найбільший потенціал, площа комерційних площ на душу населення тут в 2,5 разу нижча середнього показника для столиць Центральної і Східної Європи.

У рамках комерційного сегмента найбільш привабливим є ринок торговельної нерухомості, який найменше постраждав під час кризи і досить швидко відновлюється, в першу чергу завдяки зростанню роздрібного товарообігу (7,6% у 2010 році проти зростання ВВП на 4,2%). У результаті рівень вакантності в рітейлі в 2010 році знизився майже до докризового (2,9%).

За оцінками аналітиків компанії, практично стовідсоткова заповнюваність торгових площ сприяє зростанню орендних ставок, які до 2013 року повернуться до свого історичного максимуму 2008 року.

"Ми очікуємо, що слідом за відновленням у торговельній нерухомості піде абсорбція вакантних площ і зростання орендних ставок в офісній нерухомості, тоді як великий надлишок логістичних площ буде стримувати зростання ставок у цій сфері", - зазначили в компанії.

Для компаній, що спеціалізуються на житловій нерухомості, каталізатором зростання стане відновлення іпотечного кредитування.

"Цьому буде сприяти зниження ставок на кредити в національній валюті, за нашими оцінками, до рівня 15% і нижче до кінця 2011 року за рахунок низького рівня інфляції (близько 10%) і сильної гривні", - вважають експерти ІК BG Capital.

Раніше повідомлялося, що в Україні різко підвищився попит на ринку нерухомості Криму, причиною чого експерти назвали активність покупців з Росії, в основному мешканців Москви.

Експерти запевняють, що Український ринок нерухомості оживає


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Страхування у системі фінансування житлового будівництва Страхування у системі фінансування житлового будівництва Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Рада Асоціації Рада Асоціації "Фондове партнерство" звернулась до ДКЦПФР з проханням відновити обіг цінних паперів 12 емітентів Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
На відновлення Японії необхідно 184 мільярди доларів На відновлення Японії необхідно 184 мільярди доларів Експерти назвали три головні загрози світовій економіці Експерти назвали три головні загрози світовій економіці Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Експерти кажуть, що другої хвилі кризи в Україні не буде Експерти кажуть, що другої хвилі кризи в Україні не буде Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Експерти думають, що Банк Америки може втратити мільярди доларів Експерти думають, що Банк Америки може втратити мільярди доларів Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті