Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 12:14 | London, Apr 20 10:14 | New York, Apr 20 06:14
Shanghai, Apr 20 18:14 | Tokyo, Apr 20 19:14 | Sydney, Apr 20 21:14

Держава почала пропонувати українцям доступне житло

Держава почала пропонувати українцям доступне житло
Рейтинг: 0
Голосів: 0




21 жовтня 2010 в 12:40 - Роман Зайцев


Держава почала пропонувати українцям доступне житло

Ощадбанк і Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (ФСМЖС) у середу підписали договір про співпрацю у фінансуванні державної програми "Доступне житло" на 2010-2017 роки.  



Громадяни, які потребують поліпшення житлових умов, зможуть розраховувати на держпідтримку у вигляді сплати за рахунок коштів Фонду первинного внеску в розмірі 30% від вартості квартири, що купується в недобудованих будинках, пише газета "Комерсант-Україна".

Ще 70% суми повинні будуть оплатити самі громадяни за рахунок власних коштів і кредиту Ощадбанку.

Можливість оплати державою 30% вартості житла передбачена ст. 4 закону №800-VI "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі", прийнятого в грудні 2008 року.

Відповідно до закону, держпідтримка надається з розрахунку 21 кв. м на людину плюс 10,5 кв. м на сім‘ю.

Загальний розмір програми складе 330 млн. гривень, у тому числі ФСМЖС на виплату 30-відсоткового внеску направить 100 млн. гривень, отриманих із стабілізаційного фонду держбюджету, а Ощадбанк у вигляді іпотечних кредитів - 130 млн. гривень.

За словами заступника голови правління Ощадбанку Олександра Гришка, вони будуть видавати кредити на 20 років під 16% річних, комісія за видачу позики складе 1%.

"Заставою може бути як об‘єкт іпотеки, так і майно поручителя. Сума кредиту не повинна перевищувати 50% від вартості застави і 70% від вартості об‘єкта іпотеки", - розповів банкір.

Голова правління ФСМЖС Леонід Рисухін зазначив, що стати учасником програми можуть платоспроможні громадяни, які перебувають на квартирному обліку.

Вони повинні подати документи до регіональних управлінь фонду; після їх схвалення внести накопичені кошти на рахунок в Ощадбанку і підписати необхідні договори.

Потім ФСМЖС сплатить 30% вартості квартири, після чого буде проведено розрахунок із забудовником.

Рисухін уточнив, що поліпшення житлових умов потребують 1200 тис. молодих родин.

"Ми відібрали 70 недобудованих житлових об‘єктів з високим ступенем готовності, більшою частиною в Києві. Уже 250 осіб подали нам заяви, з них 70 найближчим часом оформлять кредитні договори", - зазначив він.

Держава почала пропонувати українцям доступне житло


Новини Статті Аналітика
Кабмін пообіцяв розширити перелік підстав для відстрочення сплати за держкредитами Кабмін пообіцяв розширити перелік підстав для відстрочення сплати за держкредитами Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Огляд вітчизняного ринку нерухомості в лютому Огляд вітчизняного ринку нерухомості в лютому
Київські недобудови виставлятимуть на аукціон Київські недобудови виставлятимуть на аукціон Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Огляд вітчизняного ринку нерухомості в січні Огляд вітчизняного ринку нерухомості в січні
Кабмін планує виділити 10 мільярдів на іпотеку в 2012 році Кабмін планує виділити 10 мільярдів на іпотеку в 2012 році Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
На ринку іпотечного кредитування збільшилось число гравців На ринку іпотечного кредитування збільшилось число гравців Куди небезпечно інвестувати Куди небезпечно інвестувати ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Кредити на купівлю нового житла в Києві видають лише 15 банків Кредити на купівлю нового житла в Києві видають лише 15 банків 10 порад щоб отримати іпотечний кредит 10 порад щоб отримати іпотечний кредит Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті