Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 06:11 | London, Apr 20 04:11 | New York, Apr 20 00:11
Shanghai, Apr 20 12:11 | Tokyo, Apr 20 13:11 | Sydney, Apr 20 15:11

ЄС вмовляє Португалію взяти антикризовий кредит

ЄС вмовляє Португалію взяти антикризовий кредит




26 листопада 2010 в 15:26 - Христина


ЄС вмовляє Португалію взяти антикризовий кредит

Уряди країн єврозони і Центробанк Європи вмовляють Португалію попросити підтримки у спеціального європейського фонду, який надає допомогу державам, що опинилися у борговій кризі. Про це повідомляє Reuters. Раніше така допомога вже була запропонована Ірландії та Греції.



Представники ЄС вважають, що підтримка Португалії потрібна навіть не стільки їй самій, скільки сусідній Іспанії, інвестори з якої вклали значні кошти в португальську економіку. У разі неприємностей з фінансуванням боргу у Лісабона їх очікують масові банкрутства. Надалі ефект доміно може поширитися по всьому Євросоюзу.

У той же час представники міністерства фінансів Німеччини заявляють, що не збираються примушувати Португалію просити про допомогу.

Допомога ЄС у розмірі 90 мільярдів євро кілька днів тому погодилася прийняти Ірландія, якій потрібно рекапіталізувати банки, що опинилися на межі колапсу. Тим не менш, це рішення не заспокоїло інвесторів.

Ставки по 10-річних облігаціях п‘яти країн, що знаходяться в борговому кризі - Греції, Ірландії, Португалії, Іспанії та Італії - склали в середньому 7,52 відсотка річних, що на 4,8 процентного пункту вище, ніж ті ж показники для паперів Німеччини. Це означає, що зазначеним країнам буде вкрай важко рефінансуватися на відкритому ринку.

Ряд економістів, перш за все з Великобританії і США, вважають, що поточна боргова криза може призвести до розпаду єврозони. Деякі фахівці пропонують Німеччині тимчасово вийти з валютного союзу, щоб дозволити євро девальвуватися разом з боргами, що перебувають у найбільш скрутному становищі країн.

 

ЄС вмовляє Португалію взяти антикризовий кредит


Новини Статті Аналітика
Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття. Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття.
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото. Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото.
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують. Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують.
Євро дешевшає через кризу в Греції Євро дешевшає через кризу в Греції Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються. Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті