Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 00:39 | London, Apr 19 22:39 | New York, Apr 19 18:39
Shanghai, Apr 20 06:39 | Tokyo, Apr 20 07:39 | Sydney, Apr 20 09:39

"Енергоатому" не сподобались умови російського кредиту

"Енергоатому" не сподобались умови російського кредиту




20 травня 2011 в 08:40 - Роман Зайцев


"Енергоатому" не сподобались умови російського кредиту

Держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" не влаштовують запропоновані Сбербанком РФ умови щодо надання кредиту на 1 млрд. доларів на проведення першочергових робіт для будівництва третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС.



Про це заявив президент НАЕК Юрій Недашковський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Нас не влаштовують пропозиції російської сторони. Нагадаю, що в конкурсних пропозиціях "Атомстройекспорта" ішлося про залучення державного кредиту, тоді як сьогоднішні пропозиції Сбербанку Росії, по суті, є комерційним кредитом", - сказав голова компанії.

За його словами, українську сторону, зокрема, не влаштовує досить висока процентна ставка.

Водночас, Недашковський зазначив, що переговори щодо залучення позики тривають.

Це питання, зокрема, буде обговорюватися на засіданні українсько-російської підкомісії з питань співробітництва в атомній сфері 19 травня у Москві.

Як повідомлялося, Україна і РФ 9 червня 2010 року підписали міжурядову угоду про співробітництво у спорудженні 3-го і 4-го енергоблоків ХАЕС.

Документ передбачає, що російська сторона забезпечує організацію фінансування в обсязі, необхідному для проектування будівництва і введення в експлуатацію блоків.

На початку жовтня 2010 року Сбербанк Росії поінформував "Енергоатом" про готовність надати кредит на спорудження енергоблоків ХАЕС.

Банк готовий надати 1 млрд. доларів на проведення першочергових робіт із завершення будівництва цих енергоблоків терміном на три роки під державні гарантії.

При цьому для отримання кредиту українська сторона повинна вкласти в проект не менше 15% вартості.

Раніше віце-президент із нових проектів НАЕК "Енергоатом" Айдін Айсін заявляв, що компанія розраховує до 11 травня підписати кредитну угоду зі Сбербанком РФ на 1 млрд.доларів.

У розробленому ВАТ "Київський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут "Енергопроект"(КІЕП) техніко-економічному обґрунтуванні проекту будівництва закладена попередня вартість будівництва двох блоків у розмірі 33 млрд. гривень (4,154 млрд. доларів).

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України.

Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції із 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 тис. МВт.

"Енергоатому" не сподобались умови російського кредиту


Новини Статті Аналітика
"Укравтодор" позичив 450 мільйонів на дороги Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Київ позичить 300 мільйонів, щоб віддати борги за 2004 рік Київ позичить 300 мільйонів, щоб віддати борги за 2004 рік Інноваційно - інвестиційний потенціал лізингу в умовах кризи Інноваційно - інвестиційний потенціал лізингу в умовах кризи ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Сбербанк Росії" планує довести частку участі в об’єднаній біржі до 15% Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Укрспирт" хоче позичити 800 мільйонів гривень Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
МВФ схвалив виділення Португалії кредиту у розмірі 26 млрд євро МВФ схвалив виділення Португалії кредиту у розмірі 26 млрд євро Інноваційний підхід до формування страхових продуктів Інноваційний підхід до формування страхових продуктів I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті